Tornaveu
Sant Feliu de Codines, aparador del teatre juvenil català

El dubte sorgeix entre molts grups de teatre amateur que tenen una forta presència de joves en el seu elenc. “Què podem fer perquè guanyin aptituds com a actrius i actors i no s’hagin de limitar a ocupar papers minoritaris en les obres protagonitzades pels adults?” “Quines obres de qualitat els hi podem oferir?” “On podran representar-les?” La Mostra de Teatre Juvenil de Teatre de Catalunya, organitzada anualment a Sant Feliu de Codines, ofereix una plataforma per esvair aquests neguits. La seva creació està contribuint decididament a fomentar l’amor per la dramatúrgia entre les noves generacions. Tots els grups formats per joves entre 16 i 25 anys hi estan convidats.

Pere Pladevall ha valorat “molt positivament” la quarta edició del certamen, celebrada el 17 i 18 de juny al municipi vallesà. En declaracions a Tornaveu, l’alcalde de Sant Feliu de Codines ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament d’un cap de setmana molt intens, que ha permès l’intercanvi d’experiències entre els deu grups participants. Pladevall ha recordat l’essència no competitiva d’una Mostra que té la seva raó de ser “en el foment del teatre com a eina de comunicació i creixement personal”. Entre les deu obres que s’han pogut presenciar aquest any, destaquen molts textos de creació pròpia.

Per garantir precisament el contacte entre diferents membres dels grups, la Mostra promou activitats de lleure complementàries. Impulsada l’any 2014 per la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya i el Grup Deixalles 81, compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa