Tornaveu
Referents de les arts escèniques actuaran en 33 teatres d’ateneus catalans

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC), presenta una programació d’espectacles per a aquest 2023 amb una dotzena de propostes d’estils diferents, que van des de teatre fins a música, dansa, familiars i titelles, i que es materialitzaran en 120 representacions en 33 teatres d’ateneus d’arreu del país.

Oferta variada i per a tots els públics

Entre les principals propostes hi ha Faig tard, un monòleg còmic sobre el desconcert interpretat per Rosa Andreu i escrit conjuntament per la mateixa actriu i Mercè Sàrrias, guionista de sèries com Plats brutsInfidelsLa Riera i Com si fos ahir. L’obra s’estrenarà a La Cumprativa de Llorenç del Penedès el 28 de gener.

ANGLE MORT, la producció d’Apunta Teatre amb Roc Esquius i Sergi Belbel

Una altra comèdia d’aquesta nova temporada als ateneus és Angle Mort, la producció d’Apunta Teatre amb Roc Esquius i Sergi Belbel a la dramatúrgia i Lluís Elías a la direcció, que es va representar a Barcelona. L’espectacle, guardonat com a Millor Espectacle de Proximitat als IV Premis de Teatre Barcelona, iniciarà la seva gira a La Lliga de Capellades el 25 de febrer. També es podrà veure Les cartes i els dies, una obra basada en les cartes entre els escriptors Gabriel Ferrater i Helena Valentí dirigida per David Pintó i interpretada per Queralt Casasayas Andreu Ramis. També l’Abdicació, un monòleg de La Gleva Teatre escrit per Albert de la Torre, dirigit per Ramon Simó i interpretat per Xavier Ruano, on el Petit Príncep, que ja és rei, vol abdicar.

Oferta familiar

Pel que fa a la dansa, la programació compta amb els espectacles N9U de l’Esbart Sant Martí, i VIRATGES, un recorregut pel Mediterrani català a través de la dansa d’arrel de la mà de l’Esbart Dansaire d’Arenys de Munt, dirigit per Sergi Ojeda.

També hi ha oferta familiar amb La màquina del so, una proposta musical interactiva i divulgativa de Pep Gol que convida el públic a jugar amb el so com ho feien els homes a la prehistòria, dialogant amb la natura amb canyes de bambú, cargols de mar i banyes. També Cromàtics, un espectacle de la Cia Rikus que combina música en directe, teatre i pedagogia sobre el medi ambient. I finalment, Sopa de pedres, una obra de teatre amb titelles, actrius i música en directe d’Engruna Teatre.

Oferta musical

En l’apartat musical, la programació inclou Una mirada a West Side Story, on Laura Simó & Francesc Capella Trio presenten la seva visió personal d’un dels llibrets més innovadors i trencadors dels anys 50’, versionant temes com Something’s ComingMariaI feel PrettyCool o Somewhere i barrejant-los amb clàssics de musicals de la mateixa època. Per si neixo demà és una proposta de rap i trap en català del Jove Dry, i Homenatge a Pau Casals un concert de la reconeguda violoncel·lista russa Sveta Trushka.

A més, el catàleg de la XTAC compta amb una trentena de propostes més de formats i estils diversos adreçades als ateneus, entre els quals es troben artistes com Joan Amèric, l’actriu Mariona RibasSanti Arisa i Dan Arisa o el cantant Lildami.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa