Tornaveu
Patrimoni i reflexió en la 27a Trobada de Grups Amateurs de Teatre a Fals

Mai s’és prou petit per poder canalitzar l’amor pel teatre. Així ho demostren any rere any els 300 veïns de Fals, i especialment els membres del grup local de l’Associació Cultural i Recreativa (ACR). Gràcies a aquest entusiasme col·lectiu, la flama escènica d’aquest poble bagenc, ubicat al municipi de Fonollosa, s’ha mantingut ben encesa.

La 27a Trobada de Grups Amateurs de Teatre, organitzada per l’ACR en col·laboració a la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, tornarà a demostrar la febre teatral viscuda a Fals. L’ACR ha preparat un extens programa d’activitats per tal de satisfer les seves expectatives. Més enllà de compartir experiències escèniques i gaudir de representacions íntimament lligades al territori, els assistents podran conèixer la història local i gaudir del patrimoni i el paisatge falsenc.

Les representacions de l’Associació Cultural Recreativa

Els amants del teatre que s’hagin congregat a Fals participaran d’un esmorzar de germanor al Casal del poble (09:00h). A les Torres de Fals, on es traslladaran a continuació, se’ls hi explicarà les particularitats d’aquest conjunt arquitectònic d’origen militar. Serà el preludi de la representació El judici de Fals, inspirada en un litigi esdevingut en la mateixa fortificació durant l’agost de 1.013.

Canviant completament de registre, però sense abandonar el conjunt arquitectònic, l’església parroquial de Sant Vicenç albergarà l’obra Cartes al pare Jacob. L’adaptació que el poeta Francesc Parcerisas va firmar de Letters to father Jacob, la punyent pel·lícula del director finès Klaus Härö, serà representada en aquest escenari únic. Es tracta d’una reflexió molt potent sobre la possibilitat de recuperar l’ètica personal després d’haver abandonat tota moralitat. Precisament perquè l’obra planteja un dilema filosòfic de gran abast, donarà pas a un col·loqui per debatre’n el contingut.

Després del tradicional dinar de germanor, la Trobada prosseguirà amb un nou espectacle. El principi d’Arquímedes (17:00h), escrita per Josep Maria Miró i Coromina, explorarà la fràgil frontera entre la realitat i la imaginació. El conflicte de l’obra esclata quan els pares d’un municipi denuncien que el monitor de natació ha abraçat i fet un petó a un nen per a poder tranquil·litzar-lo. Una nova reflexió, aquesta vegada sobre el pes que la por i la desconfiança juguen en la nostra societat, que no deixarà ningú indiferent.

Acabada aquesta representació, es procedirà a la Cloenda de la Trobada i el lliurament dels records. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa