Tornaveu
Nova convocatòria del Festival Taca’m de Teatre Amateur

Ja n’hi van 28 edicions del Festival organitzat per El Centre, Ateneu democràtic i Progressista, que omple de teatre els caps de setmana de gener a maç a Caldes de Montbui. El Jurat del festival seleccionarà vuit propostes teatrals, que seran les que optin a concurs i es representaran cada diumenge a les 18h de la tarda a partir del 24 de gener, fins a mitjans de març.

Així doncs, des de mitjans del passat mes de setembre fins al 30 de novembre hi ha temps per tal que els grups de teatre amateur s’inscriguin per optar a la selecció per al festival. Per això han d’adjuntar la fulla d’inscripció i llegir-se les bases (veure documents adjunts). És important que els grups no siguin professionals, l’objectiu de Taca’m és esperonar el teatre amateur, gran planter teatral a Catalunya, i poden ser de qualsevol racó de Catalunya, l’Estat espanyol o d’Europa, i les obres han de ser en català o castellà. El jurat està obert tant a obres de nova creació, com adaptacions més tradicionals o transgressores de clàssics teatrals. Una de les bases demana que la durada de les obres no sigui inferior als 90 minuts, tot i que, el jurat es mirarà cada cas un per un, per tal que si hi ha una obra mereixedora de ser seleccionada i no arriba a la durada estàndard, pugui participar-hi.

Els grups seleccionats rebran 600 euros que cobriran les despeses de transport i/o compra d’atrezzo i d’altres necessitats logístiques. A partir d’aquí, tindran l’oportunitat de representar la seva obra la sala d’actes de l’escola d’arts escèniques Stage de Caldes de Montbui. Entre abril i maig, un cop s’hagin vist totes les obres, es durà a terme la gal·la de celebració dels premis, on les obres podran ser premiades en les categories de millor direcció, actor, actriu, escenografia, entre d’altres.

El Festival en xifres

Si bé l’any passat el Festival va rebre una seixantena de peticions de grups, la mitjana entre les diverses edicions està en una vuitantena de companyies que s’inscriuen. Al llarg de la seva història han passat pel Festival Taca’m més de 250 grups de teatre amateur, amb una mitjana de 150 persones per actuació, que en total sumen més de 37.500 espectadors

Per a més informació, podeu fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa