Tornaveu
Nou impuls de la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar

Parlar de teatre amateur català al segle XXI és impossible sense fer referència a Pineda de Mar. La Mostra Nacional de Teatre Amateur, inaugurada l’any 2003, envaeix cada primavera els carrers del municipi maresmenc per demostrar la qualitat dels elencs no professionals que actuen al Principat. Dijous 6 d’abril (12:00h), el Palau Moja de Barcelona acollirà la presentació d’una edició, la quinzena, que se celebrarà entre el 28 d’abril i l’1 de maig.

Representants de les quatre institucions impulsores de la XVa Mostra Nacional de Teatre Amateur esbossaran els trets genèrics del seu programa. La presentació comptarà amb la participació del Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Pineda, Santiago Macip; el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas; i el president del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, Quim Estol.

Els organitzadors es mostren convençuts que l’augment de les jornades (de 3 a 4) permetrà acollir més grups, i que aquests interrelacionin millor entre ells. Rafecas destaca a Tornaveu la meravellosa oportunitat que Pineda de Mar ofereix perquè els elencs amateurs del país enforteixin vincles i estableixin possibles col·laboracions. El president de la FGATC també destaca la Mostra Nacional de Teatre Amateur com una excel·lent plataforma per reflectir el gran i eclèctic ventall de propostes dramatúrgiques existents.

Amb l’objectiu d’augmentar-ne el ressò mediàtic i consolidar el poder de convocatòria, la Mostra ha intensificat les tasques comunicatives preses en les anteriors edicions. En aquest sentit, s’iniciarà una campanya per ressaltar el caràcter obert, participatiu i familiar de les actuacions que s’hi presentaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa