Tornaveu
Molins de Rei celebra el Dia Mundial del Teatre

S’anomena Dia Mundial del Teatre, però també podria definir-se amb sintagmes nominals més transgressors i menys convencionals: “Dia Mundial de l’Enriquiment Personal”, “Dia Mundial dels Rols Pervertits” o “Dia Mundial del Desacomplexament Alliberador”. Perquè lluny de limitar-se únicament a l’art de la dicció, l’entonació o la gestualitat, la pràctica teatral potencial moltes aptituds individuals aparentment intangibles.

Amb l’objectiu de visualitzar els beneficis que comporta participar-hi activament, l’any 1961 l’Institut Internacional del Teatre (ITI, segons les sigles angleses) va constituir el 27 de març com el Dia Mundial del Teatre. Actualment, les gairebé cent delegacions estatals que conformen l’ITI treballen en l’organització de projectes encaminats a facilitar l’accés a l’educació, la cultura i la recerca mitjançant les arts escèniques.

El sector teatral català també participarà en la commemoració del Dia Mundial del Teatre. Dilluns 27 de març, el Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei (19:30h) reivindicarà el teatre com una eina imprescindible de cohesió i enriquiment social, no suficient valorada pels estaments que haurien de lluitar contra la seva precarització. Un acte organitzat per la Federació de Grups Amateurs de Teatre DE Catalunya (FGATC), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), i que comptarà amb dues actuacions. Mònica Lucchetti i Carles Beltran representaran un fragment de l’espectacle ROIG, un recital que rendeix tribut a l’enyorada escriptora barcelonina; a continuació, en representació dels grups amateurs, el grup Filagarsa representarà fragment de l’aclamat espectacle Kbarret.

Josep Rafecas, Àlex Casanovas i Salvador Casals, presidents de la FGATC, l’AADPC i la FAC respectivament, clouran l’acte llegint el Manifest Internacional del Teatre, que enguany portarà l’autoria de la reconeguda actriu Isabelle Huppert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa