Tornaveu
L’escola de teatre Eòlia obre un teatre a Barcelona

Per celebrar els seus 15 anys d’activitat, l’Escola de teatre Eòlia ha obert un nou escenari al públic de Barcelona, al carrer Bailèn, 23, i ho ha fet posant en escena la peça Digue’m la veritat.

Nascuda l’any 2000 a Barcelona, Eòlia (Escola Superior d’Art Dramàtic) constitueix una associació entre diverses personalitats del món del teatre, entre les quals Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella, Joan Gràcia, Paco Mir, Carles Sans, Josep Galindo i Pablo Ley i està associada a les companyies teatrals Tricicle, Dagoll Dagom i Projecte Galilei. Funciona com una escola de teatre, però ara pren una nova dimensió i passa a ser Eòlia I+D, un concepte que inclou quatre projectes més: una companyia teatral, un teatre obert al públic, un seguit d’espais de creació i uns grups de recerca teatral.

La companyia Eòlia, integrada per antics alumnes de l’escola, ja es va estrenar durant l’últim Grec Festival de Barcelona, quan va portar al Museu d’Arqueologia el muntatge Digue’m la veritat. La col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha permès que els locals de l’escola tinguin uns nous espais de creació de 300 metres quadrats on, a més de la seu de l’escola, hi haurà companyies externes residents i també un espai destinat a ser viver de projectes de creació. L’escola també ha obert grups d’investigació escènica que, de moment, treballen en la línia de la memòria històrica, la seva relació amb els traumes personals i el teatre com a eina d’inclusió social.

Fins al 6 de desembre, es podrà veure Digue’m la veritat, una obra escrita per Pablo Ley i dirigida per Josep Galindo, que té com a protagonistes un grup heterogeni d’amics que es retroben per sopar després de molts anys de no haver-se vist.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa