Tornaveu
‘L’Empestat’, Premi BBVA de Teatre 2017

Més de 60 propostes teatrals han presentat la seva candidatura al Premi de Teatre BBVA 2017. Convocats anualment per la Federació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, aquests guardons premien les obres guanyadores amb una gira per tot Catalunya valorada en 20.000€ i la participació al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt els mesos d’octubre, novembre i desembre del 2017. És lògic que les sis companyies finalistes tinguessin aquesta cita, 22 de Maig al Centre d’Arts Escèniques d’Osona l’Atlàntida, marcada des de feia setmanes al calendari. El lloc i el moment en què es faria públic el veredicte del jurat.

El conseller de Justícia Carles Mundó va lliurar el Premi de Teatre BBVA 2017 a la Millor obra a l’espectacle L’Empestat (Associació Artística Indi Gest). Una versió de La tempesta shakespeariana que ha sabut guanyar-se l’estima del jurat gràcies “una acurada posada en escena, un text d’una gran bellesa i complexitat, i un gran nivell interpretatiu”. Escrita per Josep Oriol i dirigida per Xavier Albertí, L’Empestat reinventa la clàssica històrica de Caliban i Ariel. El jurat també ha estat reconegut l’espectacle All in (companyia Atresbandes),amb una menció especial.

Enguany, els guardons “interpretatius” han estat concedits per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. Anna Azcona (companyia La Ruta 40) ha rebut el premi a millor actriu gràcies el paper de Paula a Cúbit, una reflexió de Josep Maria Miró sobre la construcció i la destrucció de la memòria; en la categoria masculina, aquest honor ha estat compartit ex aequo per Ricard Farré i Enric Combray, autors i protagonistes de Les dones sàvies.

Reconeixements especials

El Premi BBVA de Teatre 2017 ha homenatjat la trajectòria professional Vicky Peña en teatre, televisió, cinema i doblatge. Peña ha participat en grans clàssics del teatre contemporani, com ara El criat de dos amos (Carlo Goldoni), Mare Coratge i els seus fills (Bertolt Brecht), L’hort dels cirerers (Anton Txékhov), Un tret anomenat desig (Tennesse Williams) o Dies feliços (Samuel Beckett), i a la televisió l’hem vist recentment a Nit i dia (Tv3), entre d’altres.

També es va reconèixer la dedicació de l’ONG Pallapupas al servei dels infants hospitalitzats, gent gran i persones amb malalties mentals, en la millora del seu estat físic i emocional.

Els Premis BBVA de Teatre sorgiren l’any 2001 com una iniciativa de l’Obra Social de l’Antiga Caixa Manlleu. Actualment estan convocats per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX amb l’objectiu de promoure les companyies professionals emergents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa