Tornaveu
La Mostra Teatre Infantil impulsa la pedrera del teatre català

Si el teatre amateur és una escola de teatre, a banda d’una excel·lent escola de ciutadania, i de passió per la cultura (independentment que qui vulgui o pugui acabi o no en un circuit professional), les seccions infantils dels grups amateurs són la gran pedrera que dia a dia posa els fonaments per a la casa del teatre català, on tothom gaudeix: amateurs, professionals i públic.

Amb l’objectiu d’impulsar i sobretot mostrar la visibilitat dels infants que any rere any preparen obres de teatre, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya impulsa la 15a Mostra de Teatre Infantil de Catalunya, que enguany se celebrarà a Sant Fost de Campsentelles dissabte 14 d’abril de 10h a 18h a l’Auditori de L’Ateneu. Inicialment prevista per al dia diumenge 15 d’abril, la celebració de la jornada s’ha avançat un dia per tal de no interferir en la manifestació convocada per al diumenge, data en què es compleixen sis mesos de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Si bé en algunes publicacions ja impreses apareix el dia 15, des de l’organització se subratlla que la celebració de l’edició d’enguany de la Mostra de Teatre Infantil de Catalunya se celebrarà dissabte 14 d’abril.

La iniciativa compta amb la coorganització del grup amfitrió de la trobada, el grup de Sant Fost de Campsentelles, Teatre Segle XX i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. En total s’hi representaran 5 obres, l’entrada de les quals és lliure i gratuïta. Les obres seran interpretades per nens i nenes de diferents grups que s’hauran desplaçat per a l’ocasió.

Missatge clar: no estem sols

Això provoca que a la platea s’hi reuniran un bon nombre d’actors infants que al llarg del dia aniran pujant dalt l’escenari per representar les seves respectives obres. Ells posaran en comú la feina de tot l’any, en una trobada que més enllà de gaudir d’interpretar un paper, serveix perquè els participants convisquin, es diverteixin i vegin la feina que fan altres nens i nenes.

“El que no es veu no existeix, per tant, aquesta jornada ajuda al fet que els nens que fan teatre vegin que no estan sols. A més habitualment els nens dels grups de teatre amateur no tenen gaires més oportunitats per representar les seves obres més enllà del seu poble, de manera que la mostra dóna l’oportunitat als nens d’ensenyar i compartir amb altres nens la feina feta”, explica Josep Rafecas, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa