Tornaveu
La Mostra Nacional de Teatre Amateur arrenca motors

Ha superat els quinze anys, però segueix sent una nena la mar de bonica. La 16a Mostra Nacional de Teatre de Pineda de Mar, celebrada al municipi maresmenc entre el 28 d’abril i l’1 de maig, tornarà a evidenciar la bona salut del teatre amateur català. Consolidant el model instaurat l’any passat, els organitzadors –Federació de Grups Amateurs de Teatres Amateurs de Catalunya, Ajuntament de Pineda i Centre Cultural Recreatiu de Pineda de Mar—han apostat per una programació de quatre dies i adreçada a un públic familiar.

Un dels trets distintius de la Mostra Nacional és el seu eclecticisme, i enguany no serà una excepció. S’hi representaran obres d’una gran carrega filosòfica i reflexiva (Cartes al meu pare, 5 horas con Mario, El principi d’Arquímedes o El Pacto); comèdies molts populars pel gran públic (El mètode Gronholm, Políticament incorrecte, El florido pensil, Animals de companyia…); o bé, entre altres gèneres, adaptacions de clàssics moderns (Luces de Bohemia 3.0, Jurat sense pietat –inspirada en l’aclamada 12 homes sense pietat—, i textos més contemporanis, com ara la Reina Bellesa Leenane de Martin McDonagh).

El públic infantil i juvenil també hi trobarà les seves atraccions. Entre les activitats adreçades als més petits, destaquen l’espectacle Contactes, la representació de l’entranyable obra d’Antoine de Saint-Exupéry El petit príncep, i l’espectacle Petits moments màgics, a càrrec del jove Mag Aizpi. Tot i que el públic adolescent podrà gaudir de la programació completa de la Mostra, probablement gaudeixi especialment dels dos musicals que hi seran presentats: Escac doble i Cop de rock.

Adquirint un abonament de 10€, es podrà accedir a la setantena d’activitats que estan programades. Entre aquestes, tampoc hi faltaran altres expressions artístiques no relacionades amb el teatre: corals, jazz, poesia. La programació, finalment, també contempla activitats pensades per agermanar tots els amants de la dramatúrgia que es concentraran a Pineda. Amb aquest objectiu, se celebrarà la 6a Fira d’Intercanvis de Llibres i Textos Teatrals, s’inaugurarà una exposició que commemora el centenari del naixement del crític d’art Joan-Josep Tharrats, es lliuraran els premis del 39è Concurs de Teatre Companyies Amateurs – Premi Vila de Pineda, i se celebrarà l’Acte Central de la Mostra Nacional, durant el qual s’homenatjarà una figura pública que hagi destacat en la promoció del teatre amateur català.

Podeu consultar la programació completa de la 16a Mostra Nacional de Teatre Amateur en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa