Tornaveu
La 17a Mostra Nacional de Teatre Amateur homenatjarà Josep Rafecas

La vàlua d’una persona no només pot mesurar-se per aquells projectes que aconsegueix concloure, sinó també -o fins i tot podríem escriure “especialment”–per aquelles iniciatives que aconsegueixen superar la seva pròpia existència. Des d’aquesta creença, podem estar convençuts que la Mostra Nacional de Pineda de Mar servirà com un record permanent a la trajectòria d’en Rafecas, traspassat el 12 de desembre de 2018, a favor del teatre associatiu.

Durant la presentació de la 17a edició, celebrada ahir al vespre a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, els representants de les tres institucions organitzadores -Ajuntament de Pineda de Mar, FGATC i Centre Cultural Recreatiu (CCR) de Pineda de Mar- n’han enaltit la qualitat humana i el compromís que va demostrar amb el conjunt de l’associacionisme cultural.

Com a prova de la bona salut que gaudeix la Mostra Nacional, Sònia Moraleda ha esgrimit el nombre creixent de propostes que cada any es presenten al concurs de cartells. Enguany s’ha assolit la quarantena de candidatures, algunes d’elles presentades des de més enllà de les fronteres catalanes. Segons la regidora de Cultura i Ciutadania de Pineda de Mar, és un bon indicador del creixement que ha viscut la cita teatral en els darrers anys.

Josep Crego ha definit la 17a Mostra Nacional amb dos adjectius. “Particular”, a causa d’un calendari endimoniat, marcat per la impossibilitat de fer servir el tradicional pont de l’1 de Maig i la coincidència amb la celebració de les eleccions generals espanyoles; i per altra banda, atesa l’absència de Rafecas, també molt “emotiva”. “Ara que ja no hi haurà el mestre, tocarà als alumnes prendre la iniciativa”, va resumir el president del CCR.

Montserrat Condeminas ha apuntat que els grans esdeveniments acostumen a avaluar-se des de l’òptica de les xifres: espectacles programats, visitants, quantitat de companyies. “Més enllà de les dades més mediàtiques -ha apuntat la presidenta de la FGATC- per a nosaltres el més important és celebrar el què hem viscut amb en Josep”. Amb aquest objectiu, el dissabte 27 d’abril se celebrarà un acte central d’homenatge a la seva figura a la Sala Gran del Centre Cultural Recreatiu.

Tancant la roda d’intervencions, Antoni Herrera ha destacat la plena consolidació de la Mostra Nacional de Teatre Amateur. Així ho demostren, al seu entendre, les xifres d’assistències i el renovat suport que rep per part de les administracions públiques. Havent recordat el tarannà de Rafecas, a qui va descriure com una persona “tranquil·la en les formes i imparable en la força”, el subdirector general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural va reconèixer els grups amateurs de com el “millor viver de públic i professionals” de l’àmbit teatral.

Podeu consultar el programa complet de la 17a edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar clicant en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa