Tornaveu
Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani

L’organització ha triat la Compagnie Lucamoros per encarregar-li la inauguració amb la proposta La Tortue de Gauguin, un espectacle poètic i visual al Parc de Sant Eloi, que mostra el procés d’elaboració d’una obra gràcies a una dramatúrgia visual que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en directe. Donarà el tret de sortida a una edició que culmina un trienni en què Fira Tàrrega ha reivindicat els actius de les arts de carrer i que va començar el 2016 amb la interculturalitat, seguint amb la participació de la passada edició i que tancarà aquest 2018 amb la mirada posada a l’espai públic. El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats, on hi ha un 52% de companyies catalanes, un 18% de la resta de l’Estat espanyol i un 30% d’internacionals. En aquesta edició, Fira Tàrrega acompanya 12 produccions a través del seu Programa de Suport a la Creació, un 24% del total de la programació.

Segons explica l’organització, la intenció de la Fira és “rellegir l’espai públic, actualitzar la mirada, entendre i celebrar el carrer. A partir de la programació de carrer d’aquest any mirarem al passat per entendre el present, i al present per encarar el futur”. I és que enguany Fira Tàrrega vol retre homenatge als clàssics contemporanis i al codi teatral a l’espai públic.

D’altra banda, Fira Tàrrega continua la col·laboració amb la Mostra d’Igualada-Fira de Teatre Infantil i Juvenil i l’Associació de Teatre per a tots els públics per tal d’oferir un programa de visualització i internacionalització d’espectacles familiars catalans que renoven el paradigma de les arts escèniques per a nenes i nens d’acord amb la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats escènics. En aquest sentit, hi haurà 16 espectacles internacionals, entre els quals en destaquen les propostes mexicanes i xilenes.

Podeu comprar les entrades al web de Fira Tàrrega, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa