Tornaveu
Èxit de la XV Mostra Nacional de Teatre Amateur

7. 295 espectadors han assistit a la XVa Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar, celebrada entre el 28 d’abril i l’1 de maig. Una xifra fantàstica, que supera en dos milers el públic de l’edició anterior, i que torna a demostrar el gran potencial dels elencs catalans. Tots ells han pogut presenciar les 72 actuacions, de tot tipus de gèneres i formats teatrals, que la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC) havia programat.

Més enllà dels números, la Mostra ha viscut moments de gran emotivitat. L’acte central, reservat a homenatjar la trajectòria d’una actriu tan compromesa amb el teatre amateur com és Montserrat Carulla, va comptar amb la presència del conseller de Cultura Santi Vila. En l’àmbit escènic, es va viure una representació única, en el sentit més literal del terme. Mai abans l’auto sacramental de Sant Vicenç dels Horts, originari del 1564, havia estat representat lluny del municipi llobregatí. El públic assistent a Pineda va poder admirar una obra conformada per quadres d’una gran bellesa plàstica.

En declaracions a Tornaveu, Josep Rafecas mostra una gran satisfacció pel desenvolupament de la Mostra. El president de la FGATC destaca la qualitat de les obres presentades, el notable augment d’assistència viscut, el gran rigor que totes les institucions implicades en la seva organització han demostrat, i l’ampli ressò que ha gaudit en mitjans de comunicació generalistes. Quatre vèrtexs que demostren la solidesa de la Mostra com el gran aparador del teatre amateur català.

L’Ajuntament de Pineda de Mar i el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar (CCR), organitzadors juntament amb la FGATC de la Mostra, comparteixen l’entusiasme de Rafecas. Xavier Amor, alcalde del consistori pinedenc, destaca que “la Mostra és un esdeveniment que dinamitza i genera activitat a tots els sectors del municipi”; una opinió secundada per Quim Estol, president del CCR, qui agraeix la tasca realitzada pels 60 voluntaris que han col·laborat en l’èxit de la Mostra.

La Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya s’ha consolidat com un espai idoni perquè els elencs intercanviïn obres, estableixen contactes, i reflexionin entorn el fet teatral. En aquesta línia, ha acollit el IV Consell de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) i la xerrada “Teatre amateur, teatre professional”, a càrrec d’Àlex Casanovas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa