Tornaveu
Els més petits pugen a l’escenari: Mostra de Teatre Infantil

Tot a punt perquè aquest cap de setmana prop de 150 infants, d’entre 5 i 14 anys, representin una desena d’obres de teatre al Centre Catòlic de l’Hospitalet de Llobregat (Rambla Just Oliveras, 34), en el marc de la Trobada de Teatre Infantil que s’organitza des de fa tretze anys sota el paraigua de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Entre el 16 i el 17 d’abril, “grups de teatre infantil que pertanyen a algun grup federat posaran en comú la feina de tot l’any, en una trobada que més enllà de gaudir d’interpretar un paper, serveix perquè els participants convisquin, es diverteixin i vegin la feina que fan altres nois i noies”, explica en Pere Anton Lapeña, secretari de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Cada any, una ciutat diferent acull aquesta trobada, que precedeix les trobades posteriors de teatre juvenil i la Mostra Nacional de Teatre, i aplega també grups provinents d’arreu del país. En aquesta edició, vindrà un grup de teatre d’Alcanar i un de Sant Feliu de Codines, per exemple.

Cal destacar que el terme teatre infantil es refereix al fet que són els mateixos nens que pugen dalt l’escenari per representar les obres que han treballat al llarg de l’any en els seus respectius grups de teatre. “Un dels motius principals per dur a terme la Mostra de Teatre Infantil és que habitualment els nens dels grups de teatre amateur no tenen gaires més oportunitats per representar les seves obres més enllà del seu poble, de manera que la mostra dóna l’oportunitat als nens d’ensenyar i compartir amb altres nens la feina feta”, explica Josep Rafecas, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Cal afegir que l’entrada al Centre Catòlic de l’Hospitalet és oberta al púbic en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa