Tornaveu
Els amateurs del teatre conquereixen Esterri d’Àneu

Esterri d’Àneu acull la 26a la Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

El municipi del Pallars Sobirà tornarà a albergar la trobada, el cap del setmana del 24 i 25 de setembre, després de l’exitosa experiència com a amfitrió l’any 2014. Des del teatre amateur català, es desitja que aquest cap de setmana serveixi per unir llaços i compartir experiències entre els elencs d’arreu del país.

Paral·lelament, es vol aprofitar aquestes reunions anuals per conèixer les riqueses presents a Catalunya. El grup local Xants, en col·laboració amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, ha organitzat activitats gastronòmiques, musicals, senderistes i, lògicament, teatrals. Dissabte el matí, es visitarà l’EcoMuseu de les Valls d’Àneu. Aquesta instal·lació excel·leix en la divulgació i preservació del patrimoni natural d’Àneu.

A mitja tarda (17:30h), s’oficialitzarà la inauguració de la trobada. Acabades les inscripcions, se celebrarà un torneig de bitlles obert al públic assistent. Serà el preludi del Sopar Medieval que prepararan el grup de Dones d’Esterri d’Àneu, i el posterior concert musical de Jordi Barbella. Unes activitats pensades per enfortir la germanor entre els assistents i permetre que consersin tranquil·lament sobre les històries i anècdotes que han viscut sobre les taules de l’escenari.

Els paisatges dels Pallars

Diumenge 25 començarà amb bon peu. Està programada una excursió a la Cascada del Gebrer, integrada en el Parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. Un paisatge molt atractiu, ple de vistes meravelloses. Perquè l’excursió sigui accessible a tothom, independentment de la seva condició física, s’han ideat dues rutes possibles.

De nou a Esterri d’Àneu, s’assistirà a un tastet de l’obra Hug Roger III, a càrrec del grup local “Xants”. Amb aquesta representació, el grup esterrienc rememorarà la figura d’un dels comtes més cèlebres del Pallars Sobirà, recordat per haver defensat la Generalitat de Catalunya a finals del segle XV contra Joan II i Ferran el Catòlic.

La trobada es clourà amb un vermut de cloenda, els parlaments dels principals responsables de la Federació de Grups Amateur de Teatre de Catalunya, que aixopluga 300 entitats sota el seu paraigua, i el consegüent dinar dels assistents. Aquest darrer àpat serà una oportunitat d’or per enfortir les amistats creades i citar-se relaxadament a la propera edició de la Trobada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa