Tornaveu
El teatre infantil i juvenil puja a escena a Igualada

Del 30 de març al 2 d’abril la capital de l’Anoia es transforma en un gran aparador del teatre infantil i juvenil. La cita és amb La Mostra d’Igualada, una referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya que cada any aplega milers d’espectadors. Però és també una oportunitat per a nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i enguany arriba a la 28a edició.

La Mostra reunirà una cinquantena de companyies teatrals, que oferiran un centenar de representacions. D’aquestes, 15 obres s’estrenaran a Igualada. Més de la meitat de les companyies són catalanes, però responent a la vocació internacional de la fira, hi ha dues companyies de França i Bèlgica i una dotzena procedents de l’Estat espanyol.

La Mostra d’Igualada es divideix en 4 itineraris en funció del públic al qual es dirigeixen els espectacles. El primer, Per als més petits, amb espectacles per a nens i nenes de 3 a 6 anys (10 muntatges);l’itinerari Per als no tan petits, per aquells que van dels 6 als 12 anys (15 muntatges); La Mostra JOVE, per a nois i noies de 12 a 18 anys (10 muntatges) i finalment Per a tothom, amb propostes per a tots els públics (17 muntatges).

Pep Farrés, director artístic de La Mostra, explica que la programació d’enguany convida a mirar el teatre infantil i juvenil amb uns altres ulls i planteja temàtiques poc tractades al teatre familiar com la guerra, la por o la identitat sexual, entre d’altres. Aquest discurs també es veurà reforçat amb la Mostra PRO, amb un conjunt d’activitats que plantegen la dificultat d’apostar i programar espectacles d’aquestes temàtiques i de com són acceptats pel públic i el sector.

Per altra banda, La Llotja es torna a instal·lar al Museu de la pell amb voluntat de promoure encara més l’activitat professional que es desenvolupa durant els dies de la fira. L’espai comptarà amb una quarantena d’estands per a companyies, institucions, xarxes i empreses del sector, que seran l’epicentre de l’activitat professional de La Llotja. Altres activitats que es desenvoluparan al llarg dels quatre dies de fira són presentacions, taules rodones, reunions ràpides i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa