Tornaveu
El teatre amateur i Salvador Espriu plegats a l’UCE

El diumenge 18 d’agost, a ¼ d’onze de la nit, es representa al gimnàs del Liceu Renouvier l’obra de teatre Ronda de mort a Sinera, basada en textos de Salvador Espriu. L’obra està formada per sis narracions breus procedents del llibre de contes Ariadna al laberint grotesc (1935), intercalades amb poemes de diverses èpoques i textos escrits expressament per a aquesta dramatització.

El tema principal de l’obra gira a l’entorn de la mort i bascula entre la tragèdia i la comicitat irònica. La dramatització del text va anar a càrrec de Ricard Salvat, que la va estrenar l’any 1965.

Coincidint amb el centenari del naixement del poeta, l’UCE acull una de les representacions del grup de teatre Margarida Xirgu de l’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet de Llobregat. Diversos actors intervenen en l’obra, provinents d’altres entitats, com el Centre Catòlic o el Casino del Centre, que, amb la direcció de Joan Soto, han presentat aquest espectacle que alguns han considerat que conté la quinta essència de l’obra espriuana.

L’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet ha volgut contribuir a l’Any Espriu amb el muntatge escènic del collage de textos narratius i poètics que representa ‘Ronda de mort a Sinera’.

Podeu consultar el programa de mà clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa