Tornaveu
El teatre amateur entra en escena

La temporada de teatre professional ha començat amb grans estrenes als teatres públics i privats del país. Una oferta cultural en què la llengua catalana guanya pes i els productes culturals són excepcionalment bons. Però més enllà dels grans títols i els actors consolidats, Catalunya pot vantar-se de tenir el teatre amateur en el seu ADN. Des de grups populars de Pastorets fins a ofertes consolidades durant la temporada, el teatre català va molt més enllà dels grans escenaris de les capitals. I la seva vitalitat és inqüestionable. Ho demostren els 284 grups de teatre integrats a la Federació de Grups Amateurs de Teatre, amb una mitjana de 15 actors per cada grup.

La Federació admet que és difícil fer un càlcul de quantes persones fan teatre de forma no professional a casa nostra. Tot i així es confirma el bon moment en què es troba el teatre amateur, que ha estat capaç de combinar les obres de referència i els clàssics de la cultura popular catalana amb propostes innovadores.

Sovint, però, es perden oportunitats de col·laboració dins d’aquesta gran xarxa de grups de teatre perquè es tracta de grups petits que tenen un àmbit d’actuació molt acotat geogràficament. Per posar en comú tota aquesta feina i intercanviar experiències i coneixements, des de l’any 1990 s’organitza una trobada de grups amateurs de teatre de Catalunya, que enguany se celebrarà els propers 11 i 12 d’octubre a Esterri d’Àneu. Els amfitrions són els Minairons aneuencs, que preparen un programa farcit d’activitats que van més enllà del teatre i inclouen ball, jocs, excursions al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici i gastronomia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa