Tornaveu
El FITAG 2019 explorarà nous escenaris

Fidel a l’esperit transgressor pel qual és conegut, el FITAG 2019 presentarà importants novetats, tant en el format de l’organització com en les propostes presentades a l’escenari. Per primera vegada en la història del festival s’organitzaran matinals teatrals, que tindran lloc a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Girona. En el terreny artístic, convé destacar les exhibicions de teatre dansa al Centre Cultural La Mercè, a càrrec de grups provinents de l’Est d’Europa, on aquest gènere dramatúrgic és més habitual.

La representació internacional FITAG estarà àmpliament assegurada gràcies a les companyies provinents d’Argentina, Brasil, Catalunya, Colòmbia, Espanya, Geòrgia, Israel, Itàlia, País Basc, Romania, Rússia, Ucraïna i Xile, que enguany exerceix de país convidat. La voluntat intercultural del festival quedarà palesa, de fet, en el mateix espectacle inaugural, que comptarà amb la participació de quinze actors de diferents latituds del planeta. Martí Peraferrer, director del festival, ha definit Experiment autoficció com un projecte pedagògic basat en l’expressió corporal “que ofereix una oportunitat per experimentar el festival des de dins i per convertir amb les persones d’arreu del món que el fan possible”.

Seguint amb la línia estratègica seguida els darrers anys, el festival donarà una ampli protagonisme als elencs de les comarques gironines, que representaran una tercera part de les funcions programades. El Pati de les Magnòlies de la Generalitat albergarà cada dia, a les nou del vespre, la representació de cinc companyies locals: els Teiatròlics de Banyoles, l’Associació Cultural Grup de Teatre de Sant Hilari, WC Teatre d’Arbúcies, l’elenc Santperenc de Sant Pere de Salvador i el grup Corset Teatre de Lloret de Mar.

La Diputació de Girona, organitzadora del FITAG, espera repetir o millorar les xifres assolides l’any 2018, quan 13.000 espectadors van assistir al festival.

Podeu consultar la programació completa, i adquirir entrades per a les funcions de pagament, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa