Tornaveu
El Festival Taca’m omple de teatre Caldes de Montbui

Cada diumenge fins al 22 de març es representa una obra a la sala d’actes de l’escola d’arts escèniques Stage de Caldes de Montbui.

La 27a edició del Festival Taca’m arriba a l’equador amb la representació el diumenge 22 de febrer de l’obra Un esperit burleta, del grup de teatre Nyoca, de l’Ametlla del Vallès. Serà la quarta representació de les vuit obres de teatre de companyies de teatre amateur seleccionades a concurs. La iniciativa, organitzada per El centre, Ateneu Democràtic i Progressista, permet nodrir de teatre una població com Caldes de Montbui sense prou recursos com per dur a terme una programació professional. I és així com aquest festival s’ha consolidat com un gran referent per a gaudir d’un teatre amateur però amb una voluntat i una exigència molt rigoroses.

A l’espera de l’inici del projecte de remodelació de la sala de teatre d’El Centre, les representacions a concurs es duen a terme a la sala d’actes de la escola Stage cada diumenge a les 18h de la tarda, llevat de l’última obra a concurs, 1714, Tres-cents anys de setge, de Xavier Piguillem, programada a les 21h del diumenge 22 de març. A partir d’aquí a principis de maig se celebrarà la gal·la que premiarà en dotze categories, incloent-hi la menció del públic, els 8 espectacles a concurs.

Enguany a la convocatòria s’hi van presentar 50 companyies amb els seus espectacles, el jurat va decidir presentar 8 obres a concurs amb la intenció d’oferir una programació d’alta qualitat i equilibrada, oferint diversos gèneres i apostes teatrals. Les bases no tenen limitació geogràfica, de manera que s’hi han pogut presentar grups d’arreu de Catalunya, com de la resta d’Estat o Europa, amb obres en català o en castellà, tant de textos clàssics com de nova creació. I és així com des de la inauguració del festival, l’1 de febrer, el públic ha gaudit de l’obra La manzana de Eva, del grup Lapsus Teatro, de Palència, o també s’ha recuperat per a l’escena catalana el musical El retaule del Flautista, una obra del dramaturg Jordi Teixidor, publicada el 1968 i que el grup T.I.C Escènic de Castellar del Vallès ha representat la seva versió.

Quan encara queden per representar cinc de les vuit obres a concurs, la visita a Caldes de Montbui és obligada per tot amant del teatre. A la pàgina web del festival hi ha les fitxes de cadascuna de les obres a concurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa