Tornaveu
El Festival Of Fools porta a Barcelona alguns dels millors clowns del món

El festival arrenca aquest diumenge al matí amb Leo Bassi, que encapçalarà un recorregut per la ciutat amb un peculiar ‘bus turístic’, el Bassibús, amb diverses activitats i parades. La cercavila començarà a les 10 h i acabarà al migdia a la platja de la Barceloneta, on oficiarà una Missa Patòlica i un bateig de clowns al mar.

Of Fools es desenvoluparà a cinc espais: la Gleva Teatre i quatre ateneus, El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc. Tots els dissabtes i diumenges del 10 de setembre al 2 d’octubre hi haurà vuit gales Cabarets Cabron, símbol distintiu del projecte, en què els artistes col·laboren en la creació d’un espectacle unipersonal o en conjunt, reivindicant les bases del moviment Nouveau Clown.

Altres propostes inclouen el malabarista Jeroen van der Lee i el seu restaurant delirant Chez Cirqaurant, l’espectacle esbojarrat de l’austríaca Anna de Lirium, La Marabuta de Guillem Albà o les desfilades antimilitaristes dels Fools Militia, amb Jango Edwards i Johnny Melville, els artistes del NCI i amb la col·laboració dels ateneus. També destaquen dues vetllades, una amb Nola Rae (20 de setembre) i una altra amb Tortell Poltrona (27 de setembre), presidides per Melville, que oferiran una lliçó magistral sobre clown.

Paral·lelament, el Centre Cívic Drassanes acollirà una mostra de pel·lícules, tots els dilluns de setembre, que seran gratuïtes. El festival acabarà amb una gran festa de cloenda a la plaça del Nord.

El certamen està organitzat pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya. La primera edició es va fer el 1975 a Àmsterdam, impulsat pels Friends Roadshow. Va ser el primer festival dedicat als pallassos i en què es va mostrar per primer cop el tarannà d’un nou moviment: el Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social. Molts dels artistes que hi van participar llavors estaran en la cita de Barcelona, com Jango Edwards, Nola Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa