Tornaveu
Comença la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya

Si sou uns grans amants del teatre de proximitat, d’aquells que es queden embadalits observant la interpretació dels actors – els gestos, les expressions facials, la complicitat entre ells – a escassos metres de distància; si us agrada fer el tastaolletes assistint a tot tipus de propostes dramatúrgiques (comèdia, drama, circ, detectivesc, musical, clàssics catalans i internacionals…) que es presentin sobre les taules de l’escenari; però també si senzillament desitgeu passar un agradable pont relaxats, aprofitant els primers rajos de sol primaverals amb amics o familiars o deixant-vos endur per les emocions que us transmeten grups teatrals provinents de tot el país… La XVa Mostra Nacional de Teatre de Pineda de Mar (entre el 28 d’abril i l’1 de maig) és la vostra opció.

El municipi maresmenc es convertirà, un any més, en el centre neuràlgic del teatre català. L’organització de la Mostra, conformada per l’Ajuntament de Pineda de Mar, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, ha programat 75 activitats teatrals a un preu molt accessible: 10€. Durant quatre dies, de primera a última hora del dia, els assistents podran presenciar ininterrompudament obres d’alta qualitat interpretades per grups amateurs.

La programació de la XVa Mostra Nacional de Teatre Amateur vol guanyar la complicitat de nous espectadors. En aquest sentit, s’han augmentat les actuacions destinades al públic infantil i juvenil. Per altra banda, es vol correspondre l’augment de les pernoctacions viscut els darrers anys amb una major implicació dels pinedencs en la Mostra. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha engegat una intensa campanya comunicativa encaminada a promoure la seva participació.

Activitats paral·leles durant la Mostra 2017

La programació artística de la Mostra 2017, ideada per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, és una oportunitat magnífica perquè elencs d’arreu de la geografia catalana puguin compartir experiències. Amb aquesta finalitat, s’habilitarà un espai perquè puguin intercanviar obres i textos teatrals.

Diumenge 30 (11:00h), Àlex Casanovas oferirà la conferència “Teatre amateur, Teatre Professional”. El president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya reflexionarà entorn la convivència de dos col·lectius que massa sovint s’han volgut presentar com antagònics. Tampoc hi mancarà la presència de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, que agrupa més d’una vintena de teatres d’ateneus. El IV Consell XTAC debatrà com millorar la coordinació entre tots ells i planificarà la programació que oferiran aquesta tardor.

En l’acte central de la Mostra, s’homenatjarà la trajectòria interpretativa de Montserrat Carulla. Reconeguda l’any 2012 amb el Premi Arlequí per la defensa dels valors del teatre amateur, Carulla ha estat una referència per molts grups no professionals. Gràcies al seu carisma i tarannà, l’actriu barcelonina ha sabut guanyar-se la seva estima. L’homenatge a Carulla comptarà amb l’assistència de Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa