Tornaveu
Comença la 29a edició del Festival Taca’m

Entre el 5 de febrer i el 13 de març, se celebrarà la 29a edició del Festival TACA’m de Caldes de Montbui. Com és habitual en les darreres edicions, TACA’M es presentarà en un acte que reunirà públic, companyies, actors i representants local del món polític i cultural. Enguany, la presentació tindrà lloc el diumenge 29 de gener (12:00h) al local social del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista al Carrer, organitzador del Festival.

La venganza de Don Mendo obrirà el cartell del Festival. El clàssic més representat en llengua castellana de Pedro Muñoz Seca arriba de la mà de Teatre del Talión de Lleida. Una setmana més tard els seguidors del TACA’M es retrobaran amb un grup assidu al concurs: Lapsus Tetatro representarà Viejas, viejas, viejas una obra de producció pròpia escrita i dirigida per Concha Santiago. Aquesta no és, però, l’única obra de producció pròpia. Els espectadors també podran descobrir “T-10” de M.Mercè Fisa, a càrrec de l’ Associació Artística Encert de Sabadell.

El Festival TACA’M 2017 també oferirà obres d’autors catalans molt coneguts, com ara “Smiley, una història d’amor” (Guillem Clua), que representarà el Grup de Teatre de Sant Hipòlit de Sant Hipòlit de Voltregà, i “La fam” (Pere Quart), que serà portada a escena en petit format el grup TIC Escènic de Castellar del Vallès.

Els organitzadors del Festival, tanmateix, també han volgut apostar per obres imprescindibles de la dramatúrgia universal. Fruit d’aquesta voluntat, en el cartell del Taca’m 2017 hi figura El somni d’una nit d’estiu (William Shakespeare), interpretada pel grup Tàndem de Santa Perpètua de Mògoda, i Pigmalió (Bernard Shaw), a càrrec del grup Pierrot Teatre de Centelles. Finalment, l’elenc Mea Culpa de Granollers aportarà una mica de teatre contemporani amb la representació d’Un matrimoni de Boston (David Mamet), interpretada fa uns anys al Teatre Lliure per Emma Vilarasau, Marta Marco, i l’enyorada Anna Lizarran.

Les vuit obres finalistes del Festival TACA’M han estat escollides entre més de 50 candidates. El resultat d’aquesta elecció, és una mostra eclèctica de comèdia romàntica, ironia textual, reflexió social i textos dramatúrgics de caire introspectiu. A l’espera de poder completar el projecte de rehabilitació de la sala de teatre d’El Centre, les actuacions es faran a la sala STAGE, Escola d’Arts Escèniques de Caldes ( a excepció de l’obra “La Fam” que es farà al Cafè, un divendres al vespre) i tindran lloc els diumenges a les sis de la tarda.

El públic continuarà exercint de jurat popular del concurs i donarà lloc a una de les dotze categories dels premis del certamen. El nombre total de guardons establerts és vint-i-sis. Podeu consultar més informació en el següent enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa