Tornaveu
El millor circ, dansa, teatre i música torna a Fira Tàrrega

Passejar. Aquest és el lema escollit per a la 43 edició de FiraTàrrega-Arts al Carrer, que enguany reivindica la vida als carrers i l’espai públic, especialment després d’uns anys marcats per la pandèmia i on es va veure clarament la importància de compartir els carrers i les relacions socials. L’edició 2023 arrenca aquest dijous, 7 de setembre i s’allarga fins al 10 de setembre. I les xifres són d’infart: el públic tindrà per triar i remenar entre 46 espectacles de 45 companyies.

Torna el gran format

Sens dubte, una de les grans novetats d’aquesta edició és que es recuperen els espectacles de gran format i s’intensifica l’aposta per la participació del públic, que deixa de ser un espectador passiu. I és que la Fira de Teatre al Carrer gaudirà de fins a 25 estrenes, xifra que suposa un 54% de la programació, de les quals 12 procediran del programa Suport a la Creació. Podeu consultar tot el programa aquí. I recordeu que alguns espectacles requereixen la compra d’entrada.

Un altre fet remarcable és la presència de companyies catalanes. Un 50% de les companyies participants seran catalanes. Alguns exemples són Zum Zum Teatre amb dos espectacles, A-rítmiks, Holoqué, La Casa Oscura, La Baldufa com a directors i un dels muntatges de gran format, una singular creació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell amb l’artista visual Alba G. Corral. Altres noms destacats de l’edició de 2023 seran els del Veronal, Joan Català, Maria Palma, Guillem Albà i el de Joan Font, de Comediants –la companyia que va inspirar i va crear el 1981 la Fira de Teatre–, que tornarà a Tàrrega amb el muntatge El venedor de fum.

Arriba una nova edició de Fira Tàrrega, que porta al carrer 46 espectacles en l’edició 2023

Fira Tàrrega Pro Catalan Arts

Però més enllà dels espectacles, la Fira és també un punt de trobada d’experts. De fet, la nova edició de FiraTàrregaPro Catalan Arts, l’esdeveniment dirigit a experts del sector, aplegarà enguany prop de 900 professionals de les arts escèniques procedents de 27 països. A tot plegat cal sumar-hi la presència de quatre delegacions internacionals procedents de França, Irlanda, Valònia-Brussel·les i Txèquia per explorar el moment que viu el sector de les arts escèniques a Europa i promoure sinergies. FiraTàrregaPro Catalan Arts també ha programat trobades amb professionals de diferents comunitats autònomes com Euskadi, Balears, Andalusia i País Valencià per captar el moment que es viu en l’àmbit artístic i de programació, així com amb associacions professionals i institucions.

El pressupost de FiraTàrrega per a aquest 2023 serà d’1.204.250 euros. El 71% del mateix procedeix de les diferents administracions públiques; un 20% de recursos propis i el 9% restant, de patrocinis. Després de finalitzar el contracte de cinc anys de la direcció artística, els responsables del certamen han explicat que preveuen convocar el nou concurs entre principis de juliol i finals de setembre amb l’objectiu de resoldre’l a finals d’any.

Més notícies
La Fira de Tàrrega se celebrarà entre el 10 i 13 de setembre

Una edició especial de Fira Tàrrega adaptada a la Covid-19

Notícia: Una edició especial de Fira Tàrrega adaptada a la Covid-19
Comparteix
El format habitual de la @firatarrega es posposa al 2021. Enguany hi haurà 18 espectacles entre el 10 i el 13 de setembre, i l’activitat professional serà online
Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani

Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani

Notícia: Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani
Comparteix
Del 6 al 9 de setembre se celebrarà la propera edició del festival.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa