Tornaveu
5.000 espectadors a la Mostra Nacional de Teatre Amateur

Enguany, la Mostra es sumà als actes d’homenatge de l’Any Espriu i oferí dos espectacles en honor al poeta. En concret, el grup Pentagrama de Valldoreix representà l’espectacle recitat La roda del temps. Aula Espriu i l’Associació Cultural Recreativa de Fals, Antígona. Així mateix, l’acte central realitzat el diumenge a les 11:45h al Centre Cultural i Recreatiu, serví per recordar la figura del poeta amb la participació del seu nebot, Sebastià Bonet, junt amb el Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, Lluís Puig; l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; el President de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas i el president del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, Joaquim Gibert.

La Mostra comptà amb la participació de 38 grups de teatre amateur de tota Catalunya. Com a novetat, un grup de l’Occitània hi fou present. Es tracta de la companyia Théâtre Evasion de la regió de Midi-Pyrénées, que representà l’espectacle Montségur, el sacrifici càtar, diumenge a les 12h. En total, 600 actors, actrius i tècnics amateurs participaren a la trobada.

Durant tres dies Pineda de Mar es transformà en un escenari teatral. Sis espais acolliren tot tipus de representacions: teatre de carrer, infantil, musical, de gran i petit format i poesia, entre d’altres. La programació destacà per la gran varietat d’estils, autors clàssics, autors contemporanis i creacions pròpies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa