Tornaveu
Un viatge pel cosmos, la nova proposta del Concert al Castell de Sant Marçal

Els concerts als jardins del Castell de Sant Marçal (Cerdanyola del Vallès) s’han convertit en una cita tradicional del calendari de concerts de bandes. “Concerts”, hem escrit, però també podrien definir-se com a “espectacles”. No en va, les actuacions de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) es caracteritzen per donar un gran protagonisme a altres recursos escènics i expressions artístiques. Jocs visuals, dansa aèria, poesia o acrobàcies han estat alguns dels al·licients afegits, a la banda i la coral de l’entitat, en els darrers anys.

La dissetena edició d’El Concert al Castell, com popularment és coneguda la iniciativa de l’AMCV, no serà una excepció. Després d’un any d’assajos, el 29 de juny (22:00h) s’hi presentarà ‘Un Castell Còsmic’. Amb aquesta nova proposta, la banda vallesana vol reivindicar la relació entre música i ciència. D’entre totes les peces del repertori, l’Agrupació en destaca dues: la suite ‘Els planetes”, del controvertit compositor britànic Gustav Holst, i l’obra ‘Zenith’, encarregada especialment per l’ocasió al jove compositor català Marc Migó.

Entre peça i peça, la poetessa local Sònia Moya recitarà nou poemes escrits per ella mateixa. Gràcies a aquest component líric, es desitja que el públic segueixi més fàcilment el fil argumental de l’espectacle. Els poemes de Moya han estat aplaudits per la seva capacitat de convertir la quotidianitat en un valor estètic.

Un Castell Còsmic ha estat produït i organitzat per l’Agrupació Musical de Cerdanyola de Vallès, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Les entrades –a un cost de 10, 15 o 20€ —es poden adquirir a l’Ateneu de Cerdanyola, les perfumeries Ópalo i la floristeria Casamitjana. L’organització recorda que el recinte s’obrirà a partir de les 20:00h, i que hi haurà un servei de food truck per qui desitgi sopar una mica abans de l’espectacle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa