La 10a edició del certamen, se celebrarà el 9 d’abril a La Sénia, i comptarà amb un jurat format per tres directors i professors de banda de renom mundial, Leon J. Bly, de Hampton, Virginia (EUA); Oliver Waespi, de Zúrich, i Voro García, de Sueca, que refermen el caire internacional de la cita.
Segons ha recordat el Director de la Banda de l’AMS i coordinador general del Certamen, Pep Vila: “Sempre hem buscat com a membres del jurat músics i directors de primer nivell i professionals relacionats amb el món de les bandes, perquè estiguin en consonància amb la filosofia i els participants del nostre concurs, que volem que siguin d’arreu per aconseguir mostrar música de banda de qualitat a tot el món des d’un entorn local”.
El jurat examinarà la peça lliure i la comuna, Legenda Rumantscha de Oliwer Waesp, de les tres bandes que participaran en el concurs, totes no professionals, i que són: la Banda de Música de la Societat Unió Musical de Riba-roja del Túria (València), la Banda de Música de la Sociedad Musical de Cehegín (Múrcia) i L’Associació Musico-cultural Banda Municipal de Música de El Espinar (Segòvia). Totes elles s’enfrontaran, musicalment parlant, el dia 9 d’abril per endur-se un premi que puja a 4.000 euros.
Un jurat d’alçada
Leon J. Bly, entre altres, ha estat president del Departament de Vent i director de la Banda Simfònica Juvenil de l’Escola de Música de Stuttgart (Alemanya); membre de la Societat Internacional per a la Investigació i Promoció de la Banda de Música (IGEB) i de l’Associació Mundial de Bandes Simfòniques i Ensembles (WASBE) i ha estat guardonat amb el Premi Internacional del Medi Oest en la Conferència de Bandes i Orquestres del Medi Oest a Chicago (EUA) per les seves contribucions internacionals a l’educació musical.
Oliver Waespi és també compositor i l’àmplia gamma d’artistes que interpreten la seva música mostra que els seus interessos musicals són molt versàtils. La seva música es presenta com una fusió de diferents enfocaments estilístics i formals en un llenguatge musical personal. Per tant, estableix relacions amb altres formes d’expressió com la dansa contemporània, la poesia o l’arquitectura. Actualment, ensenya a la Universitat de les Arts de Berna (Suïssa). La seva música ha estat guardonada amb nombrosos premis internacionals a tot el món: Anglaterra, Suïssa, Finlàndia i els Estats Units, entre d’altres.
Voro García, les seves obres han estat seleccionades o encarregades per diferents Concursos i Festivals d’Espanya, Europa, EUA i Amèrica llatina. Ha estat compositor resident del Grup Instrumental de València, JONDE, MNCARS i JOGV. En l’actualitat és professor del Conservatori Superior de Música de Castelló, director artístic de la Mostra Sonora de Sueca i l’Ensemble Espai Sonor