Tornaveu
Torna el Festival de Bandes de Música Catalanes a l’Auditori

Passat el parèntesi forçós que es va viure el 2020, provocat per la pandèmia, l’Auditori tornarà a collir una nova edició -la 19a- del Festival de Bandes de Música Catalanes. El programa, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, és un dels primers plats forts en la represa que els col·lectius de cultura popular viuran aquest estiu.

Dirigida per Daniel Navarro, la Banda Simfònica Roquetes – Nou Barris interpretà l’obertura per a banda Ross Roy, de Jacob de Haan; la peça simfònica Diagram, d’André Waignein; i la sardana El parc de la guineu, del compositor d’Àger Pere Fontàs. Des de la seva constitució (1989), la banda ha participat en espais, iniciatives i esdeveniments i iniciatives de primera magnitud.

L’acompanyarà en la programació la Banda Municipal de Barcelona (BMB), dirigida per José R. Pascual-Vilaplana, que interpretarà la Simfonia núm. 3 Urban Landscapes (‘Paisatges urbans’), de Franco Cesarini. Creada per l’Ajuntament de Barcelona fa 135 anys (1886), la BMB ofereix una temporada estable de concerts a l’Auditori.

Aprofitant l’intercanvi de les bandes, la FCSM farà un acte de reconeixement a les bandes de música i un lliurament de records del seu pas per l’Auditori.

Èxit del 1r Concurs de Direcció de Banda de l’Auditori

El 1r Curs de Direcció de Banda de l’Auditori de Barcelona, organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, serà entre el 14 i el 18 de juny amb l’objectiu d’estrènyer vincles entre les societats musicals i músics professionals. El curs, les entrades pel qual es van exhaurir en escasses hores, serà impartit per José Rafael Pascual-Vilaplana.

Com a cloenda del curs, els alumnes tindran l’oportunitat de dirigir la BMB. El concert, d’accés gratuït amb invitació, se celebrarà divendres 18 de juny (19.00h) a la sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. Entre altres peces, s’hi podran escoltar el Lohengrin. Processó d’Elsa a la catedral de Wagner, amb arranjaments de Franco Cesarini, Yosemite Autumn de Mark Camphouse o, entre d’altres, Masque, de Kenneth Hesketh.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa