Tornaveu
S’obre el període per enviar partitures per al 5è concurs Josep Maria Lleixà

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) convoca el 4t Concurs de Composició per a Banda Simfònica “Josep Maria Lleixà Subirats”. Fins al 27 d’abril es poden presentar obres al concurs que homenatge amb el seu nom a Josep Maria Lleixà Subirats, qui va ser president de la Unió Musical Mas de Barberans (Montsià). L’obra guanyadora serà premiada amb 2.000 euros, i la decisió del jurat serà emesa abans del 6 de maig de 2018.

Tots els compositors que ho desitgin podran participar amb composicions que han de ser originals i inèdites, és a dir, que no s’hagin estrenat oficialment a cap concert, que no siguin còpia, modificació o versió d’una altra o altres composicions existents; per tant no poden haver estat premiades en cap altre concurs i ni haver estat difoses per cap mitjà de comunicació, no editades per cap segell discogràfic ni editorial. Es busca així que les obres no s’hagin estrenat abans de la presentació de la candidatura, ni fins que el jurat hagi emès el seu veredicte.

Obra simfònica per a Banda de Música

La composició ha de ser classificada dins de la modalitat “Obra Simfònica per a Banda de Música”. Amb l’objectiu que l’obra guanyadora pugui ser interpretada pel nombre més gran de bandes federades, la dificultat de la partitura haurà de ser mitjana o mitjana-alta. Sense ser excloent, es valorarà que l’obra parteixi d’un llenguatge d’expressió musical proper o habitual a la majoria de les bandes.

L’obra tindrà una durada mínima de deu minuts i màxima de dotze i podrà ser de moviment únic o conformada per diversos moviments. Tant la forma de l’obra com el seu contingut seran lliures, sense instrument solista ni amb instruments no habituals en les bandes i d’acord amb la plantilla que es detalla en l’Annex a les Bases. El jurat valorarà positivament que sigui annexat un resum o explicació general motivada de l’obra, així com enviat adjunt un cd demo de l’obra presentada.

Estrena en el Festival de Bandes de Música de Catalunya

El lliurament del premi al guanyador del concurs, es realitzarà en un acte organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, en el lloc i data que aquesta determini. L’obra premiada s’estrenarà en el marc del Festival de Bandes de Música de Catalunya, a l’Auditori de Barcelona, el 24 de juny de 2018, que serà interpretada per la Banda de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona “URV”.

L’obra guanyadora serà remesa a totes les Bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals perquè en el termini de 4 anys pugui ser lliurement interpretada per totes elles, així com a les Bandes de la Confederació Espanyola que així ho sol·licitin, tal com assenyala en l’últim paràgraf de la Base Onzena.

La resta de condicions musicals i d’organització, seran exposades en les Bases i a les següents informacions que la FCSM penjarà al seu web.

Podeu consultar les bases com a document adjunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa