Tornaveu
Nova data per al concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda d’Alcanar

Finalment sí! Divendres 18 de maig a les 22:30h tindrà lloc a Alcanar el concert Botifarra a banda, a les 22:30h a l’Escola Joan Baptista Serra, que uneix un dels espectacles més populars i reconeguts del cantaor Pep Gimeno ‘Botifarra’, en el qual fusiona la música de banda i la música tradicional. El concert s’havia d’haver realitzat una setmana abans, però l’Ajuntament d’Alcanar va anul·lar-lo atesa la previsió de pluges.

El concert, gratuït, se celebra en el marc de les Festes de Maig i està organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració de la Banda Municipal d’Alcanar. Pep Gimeno “Botifarra” amb el recital Botifarra a banda recuperarà melodies i cançons tradicionals, fruit de la tasca que el cantaor valencià ha portat a terme durant anys recorrent les comarques centrals de València i salvant d’aquesta manera de l’oblit, jotes, romanços, malaguenyes, i moltes altres músiques transmeses oralment durant anys.

“Botifarra” vindrà a Alcanar acompanyat de la seva rondalla de corda (guitarra, guitarró, llaüt i bandúrria), i conjuntament amb la Banda Municipal d’Alcanar interpretarà 12 temes de música tradicional valenciana amb arranjaments i instrumentació de Pere Ródenas, en un concert on també hi haurà un important component de dites populars i acudits. Botifarra a banda és un espectacle amb el qual el carismàtic artista del País Valencià captiva i implica d’una forma molt intensa el públic de tots els escenaris.

El musicòleg i crític musical Josep Vicent Frechina, definia així a “Botifarra: “Si hi ha una manera de cantar al País Valencià que irradie, com ninguna altra, autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i valenciania en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno, Botifarra. La seua veu sona a horta i a secà, a sèquia i a bancal, a nit d’agost i meló d’Alger. Quan canta Pep, callen les xitxarres, saturen els ventijols i tothom escolta atònit el seu cant espontani, planer, que apaivaga l’aspror de la terra i les basques de l’oratge. La veu de Pep ens somou alguna cosa ben endins, ens sacseja i ens desperta la memòria col·lectiva i ens fa sentir-nos-en profundament identificats.”

Així, apuntada la nova data, divendres 18 de maig a les 22.30 hores, al pati de l’Escola Joan Baptista Serra serà una bona ocasió per gaudir del talent d’un convidat de luxe com “Botifarra” per les Festes de Maig. Fet que se suma a l’oportunitat d’escoltar la Banda Municipal d’Alcanar en un registre molt diferent de l’habitual, amb la motivació que comporta acompanyar a una de les veus més impactants dins el panorama folk valencià.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Antònia Pujol i Subirà a abril 28, 2018 | 13:45
    Maria Antònia Pujol i Subirà abril 28, 2018 | 13:45
    Renoi tu! Qui pugui anar al concert que no se'l perdi. Les paraules de Frechina definint en Botifarra són excel·lents. Felicitats! Maria Antònia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa