Tornaveu
Més de 1.200 músics envairan Aldea per la 34a Trobada de Bandes de Música

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) celebrarà a l’Aldea (Baix Ebre), el 3 d’octubre a partir de les 16h, la 34a Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya.

Així doncs, el dissabte 3 d’octubre de 2015, més de 1.200 músics de tot el país que pertanyen a més de 30 bandes, actuaran en una cercavila musical que recorrerà els carrers de la vila de l’Aldea.

Enguany l’Associació Musical Verge dels Prats d’Aldea i tot el poble d’Aldea seran els amfitrions d’una trobada que acollirà 28 bandes d’arreu de Catalunya, que reivindicaran la música com a transmissora de valors i cohesió, en definitiva, un espai de trobada. I serà així un any més, ja que s’ha convidat a tots els Alcaldes i Alcaldesses, Presidents dels Consells Comarcals, Diputació de Tarragona, representants de la Generalitat de Catalunya al territori i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix han estat convidades totes les Federacions del món associatiu cultural català i de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català.

La Trobada retrà un reconeixement sentit i especial a l’amic i company Antoni Carné i Parramón, que va morir el 6 de setembre passat, per la seva, entre moltes d’altres, contribució decisiva a cohesionar, potenciar i dotar d’eines l’associacionisme cultural català. Cal destacar que Carné va acompanyar les bandes en totes les seves festes i en les seves reivindicacions, entre d’altres, posar sobre el paper el valor de les escoles de música de les Bandes, així com la defensa de les Bandes com a part intrínseca de la cultura popular catalana.

La Trobada s’iniciarà des de diferents indrets de la vila, amb diversos recorreguts durant els quals les Bandes interpretaran les seves simfonies. Totes les Bandes passaran per l’Ajuntament on estarà la tribuna d’autoritats i convidats, on rebran un corbatí en record i honor de la seva participació en la 34a Trobada de Bandes de Música de Catalunya i a la població que ens acull, desplaçant-se al Pavelló de la localitat on, per primera vegada, es farà un berenar col·lectiu que compartiran tots els participants junts.

La Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya, diada del món de les Bandes a Catalunya, se celebra ininterrompudament des de fa 34 anys en diferents localitats de la geografia catalana, tot sent una demostració d’alegria i de cultura popular que manifesta una realitat arrelada a Catalunya des de fa més de 170 anys i que ha obtingut uns nivells molt alts, tant d’excel·lència en la interpretació musical com en l’organització per part de les Societats Musicals federades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa