Tornaveu
Marta Mathéu & BUMT, el Quartet de clarinets de Tarragona i Sergi Costes, triple proposta musical a l’agost

Mathéu retorna als escenaris tarragonins després de gairebé quatre anys, dins del Festival d’Estiu de Tarragona. La soprano tarraconina de renom internacional estarà acompanyada de la BUMT per oferir un recorregut per fragments de sarsueles ben conegudes, com ara ‘Los Nardos’, de Las Leandras; ‘Zapateado’, de l’obra La Tempranica, o la sardana de Francina i el cor de noies de Cançó d’amor i de Guerra. A més, la BUMT interpretarà algunes composicions també molt populars, com l’Intermedio de La Boda de Luis Alonso o Marcha de La Amistad de Los Gavilanes (Jacinto Guerrero).

El concert serà també l’esperat retrobament de Mathéu amb la banda, divuit anys després de compartir escenari al Palau de la Música de Barcelona. “Fa temps que volíem ajuntar els nostres esforços; amb la Martha m’hi uneix una bona amistat des que vam estudiar junts al Conservatori”, explica Jordi Masip, director de la BUMT.

Quartet de Clarinets de Tarragona

Ben diferent és la proposta que portarà el 3 d’agost (20:30h) aquest quartet tarraconí per donar la benvinguda a la festa major dels Palleresos (el Tarragonés). Emilio Cabello, Josep Boada, Victor Lleixà i Maria Pilar Rico Duro oferiran un repertori que transita entre el jazz, el swing, el ragtime i les bandes sonores, i que convida a descobrir la versatilitat de l’instrument. Hi sonaran des de les cèlebres Summertime de Gershwin i l’inoblidable Moon River de Mancini, fins a Caprice for clarinets, de Grundman, l’Arribada de la Reina de Saba, de Haëndel, o la Marxa heroica de Camille Saint-Saens, entre d’altres sorpreses. El concert és d’entrada lliure, amb inscripció prèvia (Ajuntament dels Pallaresos).

Presentació de Sergi Costes

La tercera proposta és el concert de presentació del nou director de La Lira Ampostina, Sergi Costes i Ferré. Nascut a Amposta, i format a l’escola de la Lira Ampostina, ha dirigit les bandes de l’Associació Cultural Lira de Roquetes, “Santa Cecília” de Sant Mateu de Castelló i fins aquest any, la Banda Simfònica i de l’Orquestra de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixò (Castellò). Sergi Costes també ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat també amb la European Symphony Orchestra, l’Orquestra de Cambra de Vila-Seca i la Banda Municipal de Barcelona.

El concert serà diumenge 15 d’agost a les 11.30h del matí al Teatre-auditori de l’entitat. Les entrades són lliures, però cal fer reserva prèvia en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa