Tornaveu
‘Mario Bros’ i ‘The Legend of Zelda’, al Concert al Castell de Cerdanyola

Després de viatjar pels musicals de Broadway, les bandes sonores del cinema o els clàssics de la rumba i del pop-rock, la 21a edició del Concert de l’AMCV portarà als jardins del castell de Sant Marçal la música dels videojocs, en una de les propostes “més trencadores” de la història d’aquesta cita musical. La Banda i la Coral de l’Agrupació, dirigides per Raúl Lacilla i Manel Cubeles, respectivament, interpretaran un repertori “atrevit, modern i alhora nostàlgic”, que reivindica la qualitat d’aquesta música força desconeguda per una gran del públic.

El president de l’AMCV, Arnau Pallarès, explica que dins de la formació “feia temps que es demanava portar al concert aquesta temàtica. Perquè hi ha bandes sonores de videojocs poc conegudes però que són de gran qualitat, equivalents a les bandes sonores de les pel·lícules”. Amb això, un primer objectiu d’aquest Castell de Videojocs és atraure el públic més jove –i despertar el seu interès per la música simfònica–, però també la gent més gran que no coneix o no coneixia aquest gènere. Entre ells alguns dels integrants de l’Agrupació, entre ells el director de la Banda, o molts companys de la Coral. I s’han quedat molt sorpresos de la gran qualitat que han trobat”.

Del Tetris a The Turtle Game

El repertori repassarà alguns dels grans clàssics dels videojocs, des del popular Tetris, els títols icònics de Nintendo Super Mario Bros i The Legend of Zelda, de finals dels anys vuitanta, arranjats en format simfònic, fins a obres més modernes, com Civilization, Skyrim o Nihilumbra. Però el concert no s’ha plantejat com un viatge cronològic per aquest gènere, sinó que en la selecció de les peces s’ha primat la qualitat musical, explica Pallarès: “Bàsicament, hi haurà la millor música de videojocs que hem sabut trobar o que més ens ha interessat”. L’actor Òscar Castellví farà el presentador i narrador, i conduirà als espectadors pels diferents mons, situant-los en la temàtica de cada videojoc.

El president de l’AMCV reconeix que aquest concert ha tingut una dificultat especial “per aconseguir les partitures.“Hi ha moltes d’aquestes obres que són relativament noves o poc desconegudes, i aconseguir arranjaments per a banda i coral ha sigut un repte important. Hi ha obres que teníem clar que volíem que sonessin al concert, i les hem encarregat directament”. En l’arranjament i composició d’obres han participat els músics de Cerdanyola Álvaro Lafuente, Joël González i Josep Mas, també l’actual director de la Banda, Raúl Lacilla, i el seu predecesor, Gerard Pastor, de qui sonarà la premiada The Turtle Game.

Les entrades al concert, un esdeveniment que s’ha convertit en una de les cites musicals més esperades de l’estiu a Cerdanyola i al Vallès, es poden adquirir a partir d’aquest dilluns 12 de juny a la pàgina web de l’Agrupació al preu de 15 euros. S’han posat a la venda 1000 entrades, una xifra similar edicios anteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa