Tornaveu
Les bandes de música presents al cicle Cultura Popular als Ateneus

Amb l’objectiu de mostrar a la ciutadania propostes que tenen com a escenari centres de gran trajectòria llarga en l’àmbit de l’associacionisme i que acullen propostes d’entitats també molt arrelades a la ciutat i que sovint exploren una fusió molt estimulant entre tradició i novetat. Com és el cas de les cobles que participen, les formacions corals, els esbarts i de les bandes de música.

D’aquestes últimes participaran quatre bandes que mostraran d’una banda la transversalitat de sons a què arriben les bandes (des d’interpretacions de bandes sonores de cinema a cançons populars), i, de l’altra, s’oferirà una bona perspectiva de les diferents bandes barcelonines, on conviuen bandes més veteranes amb d’altres nascudes de fa ben poc però que han sabut, amb l’esforç i entusiasme dels seus membres, assolir un bon nivell d’excel·lència.

Cinema i dansa a la primera part del cicle

El cicle, com en anteriors edicions, està dividit en dues parts, en la primera part dissabte 6 d’abril actuarà la Banda Simfònica Roquetes – Nou Barris al Sants Teatre del Centre a les 19h amb l’espectacle Llums, càmera… acció!. La Banda del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona actuarà el diumenge 7 d’abril als Lluïsos d’Horta a les 12.15h amb el seu muntatge Un passeig pel ball i la dansa. El preu de l’entrada per a cadascú dels dos espectacles és de 6 euros.

El concert de la Banda Simfònica Roquetes – Nou Barris, dirigit per Daniel Navarro i amb el director d’honor Vicenç Navarro Max, oferirà un recorregut per diferents bandes sonores de cinema des de clàssics que tothom reconeix com Els set magnífics d’Elmer Bernstein o Memòries d’Àfrica, de John Barry, una selecció per als nostàlgics dedicada a Elvis Presley i el Cinema o alguns dels èxits de Queen que el film gran èxit de la temporada 2018-19 Bohemian Rhapsody, biopic de Freddy Mercury, ha tornat a posar d’actualitat. En la segona part del concert, entre d’altres, s’interpretarà el tema central de Lo imposible, de Fernando Velázquez, el tema de Tara d’Allò que el vent s’endugué, i un repàs a les principals composicions bandes sonores de Danny Elfman, on no faltarà el seu Batman del film de Tim Buton, interpretació musical del l’heroi emmascarat de Gotham que cap pel·lícula posterior ha superat. Totes aquestes sonoritatses podran gaudir dissabte 6 d’abril a les 19h al Sants Teatre del Centre (Carrer d’Antoni de Cammany, 72-76 de Barcelona).

L’endemà, diumenge 7 la Banda de la FCSM & Col·legi Pare Manyanet de Barcelona – Les Corts oferiran Un passeig pel ball i la dansa, dirigit per Ximo Tarín, amb un repertori que oferirà una mirada a la dansa des d’una mirada ben amplia: des dels ritmes festius de Txarango, el concert arrancarà amb el Benvinguts, que el mateix Tarín ha arranjat, així com grans himnes del rock, com el Satisfaction dels Rolling Stones, així com les peces més clàssics de Dimitri Shostakovch, Tres Petites Peces, o el Gopak d’Azam Khachaturian, ambdues arranjades també per Tarín. Així com també hi haurà lloc per grans clàssics com New York, New York. De John Kander o una selecció breu dels grans èxits de Queen, arranjats per Jay Bocook. Una visió del ball transversal i rica que els assistents podran gaudir a les 12:15h als Lluïsos d’Horta, carrer Feliu i Codina 7 i 9 de Barcelona).

I a la segona part del cicle del jazz i el swing a Brhams i Dvořák

La segona part del cicle acollirà els concerts de banda de la FCSM & la Beat Band de l’Associació Symphocat, diumenge 5 de maig a les 18h als Lluïsos d’Horta, que es dedicarà al jazz, el swing o la samba. I el dissabte 1 de juny a les 19h tindrà lloc el concert de la FCSM & la Jove Banda Simfònica de Barcelona (JOBSB), al Foment Hortenc.

Amb la direcció artística de Joan Vayreda Duran, la Beat Band, banda de música de l’Associació Symphocat, oferiran amb el seu espectacle See, sing, swing, un repertori que comptarà amb cançons tant conegudes com la samba Copacabana de Barry Manilou, clàssics del jazz com On the sunny side of street, de Jimmy Mac Hugh, així com sonoritats a mig camí del jazz i els ritmes llatins com la bossa nova amb The girl from Ipanema d’Antonio Carlos Jobin o èxits del rock que han fet picades d’ullets al jazz i al swing com l’immortal Bohemian Rhapsody de Queen, entre d’altres. El concert es podrà gaudir diumenge 5 de maig a les 18h als Lluïsos d’Horta (carrer Feliu i Codina 7 i 9, Barcelona).

Aixoplugada dins l’Associació Musical Andreuenca la Jove Banda Simfònica de Barcelona (JOBSB) va néixer amb la base de la Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu i l’impuls donat a principis de 2018 en què es va erigir com a Jove Banda Simfònica de Barcelona acollint musics de l’Escola Superior de Música del Liceu, Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l’Escla Oriol Martorell i Taller de Músics, fins a, entre altres, ampliar-se amb músics del Conservatori de Vilanova i la Geltrú i del de Badalona. Per al concert del dissabte 1 de juny, de títol Danses del món, al Foment Hortenc (carrer Alt Mariner a les 19h) oferiran diverses danses com ara les Danses hongareses (1 i 5) de Johanes Brham, les Danses eslaves 7 i 8 d’Antonin Dvořák, entre d’altres.

Podeu consultar la primera part del cicle Cultura Popular als Ateneus, al següent enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa