Tornaveu
L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona reprenen el primer curs de direcció per a banda
L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona reprenen la convocatòria del Primer Curs de Direcció per a Banda de L’Auditori, que es va haver de cancel·lar per la pandèmia. El curs, que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, pretén reivindicar el paper de les bandes dins la cultura musical i la societat actual, oferir recursos i compartir experiències entre els participants. La formació clourà amb un concert a L’Auditori.

Amb aquesta formació L’Auditori de Barcelona i la Banda volen contribuir a l’enriquiment de talents dintre del món de la direcció bandística a través d’una formació teòrica i pràctica. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i veuran aspectes, des de l’estudi de la gestualitat, l’anàlisi i tècnica d’estudi de partitures fins a la planificació d’assajos i el repte dels directors d’aconseguir l’afinació. També s’abordaran altres temes, com la programació en una banda amateur, la motivació i evolució de les formacions.

Per José Rafael Pascual-Vilaplana, qui és director titular de la Banda Municipal de Barcelona des del 2018 i també professor a l’E.C.M Vall d’Albaida i del ISEB a Trento (Itàlia), el curs permetrà als alumnes aprofundir en els aspectes tècnics de la figura del director i obtenir una visió de context de les bandes, tant des del punt de vista del repertori original per aquesta formació com des de l’òptica de la seva singularitat com a grup orquestral.

El darrer dia del curs, el divendres 18 de juny, es dedicarà a la preparació del concert de cloenda, on els alumnes de la modalitat actius dirigiran la Banda Municipal de Barcelona amb les peces que han treballat durant la setmana. El concert es realitzarà a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona i serà d’accés gratuït amb invitació.

Dues modalitats d’inscripció

Per tal de fer el curs el més obert possible, s’acceptaran un màxim de deu alumnes actius i també es permetrà que assisteixin alumnes oients, que formaran part de les classes teòriques i com a espectadors a les classes pràctiques. Les classes es desenvoluparan durant el matí i la tarda.

El termini d’inscripció ja està obert i finalitza l’1 de d’abril de 2021. La represa del 1r Curs de Direcció de bandes manté la matriculació dels alumnes que van inscriure’s l’any passat i que van decidir mantenir la seva plaça fins a la següent convocatòria. A partir del 15 d’abril es comunicarà la selecció d’alumnes actius.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa