Tornaveu
L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona presenten el 2n curs de direcció per a banda

La formació, teòrica i pràctica, estarà dirigida per José R. Pascual-Vilaplana, director titular de la Banda Municipal de Barcelona. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i veuran aspectes com l’estudi de la gestualitat, l’anàlisi i tècnica d’estudi de partitures, la planificació d’assajos o l’afinació, així com aspectes com ara la programació en una banda amateur, la motivació i evolució de les formacions.

El curs permetrà que els directors de banda aprofundeixin en aspectes tècnics i obtinguin una visió de context de les bandes de música, tant des del punt de vista del repertori original per aquesta formació com des de l’òptica de la seva singularitat com a grup orquestral.

La novetat d’aquest any serà la participació de dos professors convidats: Carlos Ramón, sotsdirector de la Banda Municipal de Barcelona, i Luis Serrano Alarcón, que ja fou director convidat de la Banda Municipal de Barcelona el 2016.

El darrer dia del curs, el divendres 17 de juny, es dedicarà a la preparació del concert de cloenda, on els alumnes de la modalitat actius dirigiran la Banda Municipal de Barcelona amb les peces que han treballat durant la setmana. El concert es realitzarà a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona i serà d’accés gratuït amb invitació.

S’acceptaran un màxim de 10 alumnes actius i també es permetrà que assisteixin alumnes oients, que formaran part de les classes teòriques i com a espectadors a les classes pràctiques. Els interessats poden escriure a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa