Tornaveu
L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès celebra el 20è aniversari amb un cap de setmana ple d’actuacions
La plaça Sant Ramon de Cerdanyola del Vallès acollirà una gran carpa els cap de setmana del 13 al 14 d’abril, amb motiu del 20è aniversari de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), que actualment compta amb una Banda simfònica i una Coral. Sota el nom de #AMCVSons al llarg del dissabte i diumenge a la carpa instal·lada per a l’ocasió sonarà jazz, música de pel·lícules, cançons modernes, obres llatines, peces tradicionals, hip hop… També hi haurà l’espectacle Cerdanyola, ciutat de músics, acte central que se celebrarà dissabte 13 d’abril a les 19h i que serà un homenatge a tots aquells que des de dalt o des de baix dels escenaris, fan que la ciutat de Cerdanyola del Vallès gaudeixi d’una escena musical potent

Cerdanyola, ciutat de músics serà, a més, l’eslògan –que anirà estampat a tot el marxandatge que l’entitat oferirà a través d’un procés de micromecenatge–, i que respon a l’esforç de milers de veïns i veïnes que, en l’actualitat, han aconseguit que Cerdanyola sigui coneguda pel seu múscul musical. Així, i seguint amb l’esperit que ha portat l’AMCV a bufar les 20 espelmes, l’#AMCVsons també és un homenatge als veïns i veïnes del poble que donen vida als nombrosos espais musicals que programen a Cerdanyola, ja sigui com a integrants d’aquestes o com a públic.

El plat fort de l’#AMCVsons, un espectacle per recordar

L’espectacle Cerdanyola, ciutat de músics, una actuació de grans dimensions que protagonitzaran la Banda simfònica i la Coral de l’AMCV, rescatarà les peces musicals més potents de la seva història per demostrar la versatilitat estilística de l’entitat. Serà el dissabte 13 d’abril a les 19h. En total, una hora i mitja de música festiva i de qualitat pensada per a tots els públics i una convidada de luxe: la Banda francesa de Montauban-de-Bretagne que s’instal·larà aquella setmana a la ciutat –a cases dels membres de l’entitat– i també participarà en l’acte.

“Des d’un principi, teníem clar que no tenia cap mena de sentit festejar els vint anys d’història sols: havíem d’aprofitar l’ocasió per muntar un gran sarau per al poble aprofitant l’expertesa que acumulen els membres de l’AMCV en el muntatge de grans esdeveniments (a títol d’exemple, els concerts al Castell de Sant Marçal o les Trobades de Corals anuals)”, diuen des de l’entitat. Per això, les direccions artístiques de les dues formacions estables de l’AMCV han ideat un repertori ambiciós i alhora accessible, festiu i apte per a tots els gustos on sonaran peces com Star Wars de John Williams, Happy de Pharrell Williams, Malambo d’Alberto Ginastera o alguns fragments de l’òpera Porgy and Bess, de George Gershwin.

La Banda està dirigida per Gerard Pastor (finalista com a compositor als premis Gaudí per la banda sonora del film Jean-François i el sentit de la vida i finalista als premis mexicans Ariel per La maleta mexicana) i Àlvaro Lafuente (premi al Festival de Sitges per la banda sonora del curtmetratge Dinosaurio), i està formada per 55 músics, la majoria joves, de vent i percussió. I la Coral està dirigida pel mestre Manel Cubeles i està formada per 45 cantaires adults.

Una estrena compromesa

Cal destacar que dins del concert s’estrenarà una obra original per a Banda i Cor d’Àlvaro Lafuente. L’obra porta per títol Aeneis i és un cant simfònic compost a partir d’una selecció dels versos llatins de l’obra èpica que el poeta clàssic Virgili va escriure el segle I a.C. Enees i els ennèades, el seu poble, són els avantpassats fundadors de l’estirp romana. Però en realitat no són més que refugiats de la guerra de Troia, una guerra a la vora asiàtica del mar Mediterrani que han d’abandonar la seva ciutat enmig de les flames i es llancen a la mar per cercar un lloc on viure i començar de zero. “Els avantpassats dels romans eren refugiats que van creuar a la desesperada el mar mediterrani i van trobar una càlida acollida a les costes líbies. Exactament el camí invers que fan ara els que des de terres africanes o asiàtiques s’aventuren a creuar el Mediterrani pregant perquè algun déu de la Unió Europea escolti les seves pregàries”, explica Lafuente.

Les entrades de l’espectacle Cerdanyola, ciutat de músics ja estan a la venda: es poden adquirir al web agrupaciomusicalcerdanyola.cat o els dies 28 i 29 de març (18-21h) a l’Ateneu. Tenen un cost de 10 euros i no són numerades.

Amb aquestes mateixes condicions, també han sortit a la venda els tiquets de l’arrossada popular (8 euros) que tindrà lloc el diumenge al migdia després d’un concert-vermut amb ballada de swing a càrrec del col·lectiu Lindy Hoppers Cerdanyola i la banda Montalbanaise.

La resta d’activitats seran gratuïtes.

Des de l’organització informen que la voluntat de situar els espectacles en una carta obeeix a la voluntat de l’associació musical de treure la música al carrer, tal com demostren estiu rere estiu amb el concert a l’exterior del Castell de Sant Marçal. A més la plaça Sant Ramon no només és un dels espais més cèntrics de la ciutat, sinó que és molt propera a l’Escola de Música Aulos d’on provenen molts músics de l’entitat.

A més d’involucrar diverses entitats locals, cal destacar el component solidari, un tret distintiu de l’AMCV (ha col·laborat amb La Marató de TV3 o Creu Roja), ja que dissabte oferiran un concert solidari per als avis de la residència de Cerdanyola a càrrec de l’AMCV i la Banda de Montauban-de-Bretagne.

Més informació en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa