Tornaveu
La Sènia acull el 12è certamen Internacional de Bandes

La Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), la Filarmonica Uniao Tavairense (Portugal) i la Banda Sinfónica de la Asociación Cultural Artística Ciudad de Atarfe (Granada) són les tres formacions musicals que dissabte 7 d’abril a partir de les cinc de la tarda competiran en el XII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’. Organitzat per l’Agrupació Musical Senienca (AMS), el certamen, únic a Catalunya, pretén promocionar i premiar les formacions de música no professional d’arreu del món, amb un màxim de 100 músics.

Cadascuna de les bandes participants haurà d’interpretar tres peces, un pasdoble o marxa de presentació no puntuable i fora de concurs, l’obra obligada del Certamen que en aquest cas és Figures sonores d’Henk BADINGS i, finalment, una obra de lliure elecció, amb una durada recomanada de 15 minuts i preferiblement original per a banda. El premi a què opten són 4.000 euros i un trofeu per al guanyador, i un diploma per als dos primers classificats.

El certamen començarà a les 15.30h amb la concentració d’autoritats a l’ajuntament, i l’acompanyament de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca fins a la Casa de Cultura. Seguidament, desfilaran les bandes participants des de la plaça Catalunya fins a la Casa de Cultura. Després de l’acte d’inauguració de la 12a edició del certamen es durà a terme la primera actuació, a les 17h.

El jurat que haurà d’escollir les bandes guanyadores està format per la prestigiosa directora suïssa, Isabelle Ruf-Weber, i per dos directors també de renom, el belga Yves Segers i el català Manel Valdiviesa. Tots tres directors hauran d’escollir les bandes guanyadores tenint en compte criteris tècnics i interpretatius.

El Certamen, que organitza l’AMS, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i el suport de diferents entitats locals i del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa