Tornaveu
La Sardana de l’any encara la fase decisiva

Gairebé 10.000 aficionats a la sardana ja han participat en la votació del Premi Popular de La Sardana de l’Any 2016. A l’espera que es decideixin les tres últimes peces que accediran a les semifinals, via les repesques que es celebraran els caps de setmana del 28-29 de gener i 4-5 de febrer, ja coneixem el nom de quinze sardanes que han aconseguit superar la primera ronda.

Entre el 18 de febrer i el 23 d’abril, les 18 sardanes supervivents s’enfrontaran per aconseguir un lloc a la final, que tindrà lloc a l’Auditori del Teatre d’Olesa de Montserrat el 13 de maig. La Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la Cobla La Principal de Llobregat hi interpretaran les peces victorioses dels nou emparellaments, així com la millor sardana perdedora. La proclamació de la millor Sardana de l’Any 2016 recaurà en el mateix públic assistent. Mitjançant aquest sistema d’elecció, la Confederació Sardanista de Catalunya vol garantir que l’elecció de la sardana premiada hagi estat el fruit d’una veritable deliberació col·lectiva.

La Final de la 28a edició dels Premis La Sardana de l’any també lliurarà el Premi de la Crítica i el Premi Joventut, destinat als compositors menors de 30 anys. Acabada la cerimònia de reconeixements, serà el moment de presenciar un espectacle entorn les peces musicals de la Passió d’Olesa, i així calmar els nervis acumulats durant la votació final. La Sardana de l’Any 2016 es clourà definidament amb una ballada de sardanes amenitzada per la Cobla Vila d’Olesa.

Amb l’organització d’aquest certamen, la Confederació Sardanista de Catalunya vol impulsar l’afició sardanista entre la població. Amb aquest objectiu, les bases dels Premis s’actualitzen anualment per trobar el format més atractiu pel públic. Participar en la votació del Premi Popular de la Sardana de l’Any és molt senzill: únicament heu d’adreçar-vos a lsda.cat o trucar al 93 319 76 37, i escollir quina sardana considereu que ha de superar cada eliminatòria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raimon Casals a octubre 10, 2022 | 19:50
    Raimon Casals octubre 10, 2022 | 19:50
    Us demano si podria incloure aquesta imatge de la sardana en un disc de cançons en llengua catalana que vull publicar. No sóc famós, per tant és una edició casolana que té com a principal objectiu evocar el valors i els sentiments del nostre poble. En cas afirmatiu, caldria saber el nom de l´ilustrador per tal de nombrarlo. Salutacions i Gràcies per endevant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa