Tornaveu
La música sona al Castell de Sant Marçal reivindicarà la cultura
Amb mascaretes, reducció d’aforament i altres mesures de seguretat, i amb la incertesa –davant les restriccions i els darrers rebrots a Barcelona i localitats de la seva àrea metropolitana–, de si es podria fer o no, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) va celebrar la tornada de la música al municipi amb dos concerts el 17 i 18 de juliol. Amb el títol El concert d’estiu que et mereixes, la cita musical va voler un reconeixement a la ciutadania i al seu esforç durant la pandèmia i també una reivindicació de la cultura.

La música en directe va tornar a sonar a Cerdanyola del Vallès en una edició extraordinària del Concert al Castell, reconvertit en un homenatge a la “ciutadania de Cerdanyola del Vallès i de la comarca sencera, el seu esforç durant el pic més alt de la pandèmia”. No va ser un concert sinó dos –divendres 17 i dissabte 18–, per tal de complir amb les mesures sanitàries i que va servir per demostrar, segons explica la presidenta de l’Agrupació, Laia Seró, les ganes de la gent de tornar a gaudir de la cultura i que és possible fer cultura segura.

La Banda Simfònica, conduïda per Gerard Pastor, va oferir un repàs pels grans èxits de les darreres dècades i que han sonat en les anteriors edicions dels Castells, des dels anys trenta amb Benny Goodman fins als anys vuitanta amb Mecano, passant pel jazz de George Gershwin, els ritmes llatins de Lucrecia o el rock de Van Morrison, i amb un record a Pau Donés i la seva Flaca. Els joves solistes Carolina Alabau i David Mauricio van interpretar algunes de les cançons més aplaudides de la nit, com “You’ve got a friend in me” de Randy Newman i “La gavina” de Marina Rossell, tornant així a les arrels de la música catalana.

A diferència d’altres edicions, enguany a l’escenari no va pujar la Coral de l’AMCV, per les recomanacions de seguretat de la Federació Catalana d’Entitats Corals per la Covid-19 i la manca d’un espai suficientment gran per assajar amb distància i ventilació. No obstant això, durant l’actuació es poder escoltar la coral en un enregistrament d’un fragment de l’òpera Orfeu i Eurídice, en homenatge als dos membres del grup que han perdut la vida durant la pandèmia.

Cultura segura

L’AMCV van agrair al públic la seva actitud respectable i respectuosa per complir amb totes les mesures de seguretat sanitària que havien preparat des de l’organització: gel hidroalcohòlic, mascaretes, distància de seguretat a dalt i a baix de l’escenari, programació digital, entrades online i també el no subministrament de begudes ni aliments.

Laia Seró destaca que l’espectacle, tant per part del públic com per part dels músics, “va ser una demostració que es pot fer cultura segura. Els protocols si es treballen, es porten a la pràctica i es validen, poden ser la mostra que la cultura no ha d’estar exclosa d’aquesta represa; de fet, ha de tenir un paper destacat, a l’alçada d’altres sectors, com l’hoteler o la restauració”. I insisteix que “no té cap sentit que es fes una mena de veto a aquestes activitats quan s’ha demostrat que amb els protocols sanitaris no hi ha hagut rebrots en espectacles”.

La presidenta de l’AMCV considera que ara “és necessari dins el sector cultural tots aquests protocols que hem anat fent, sempre amb el teló de fons de la normativa, perquè tota la responsabilitat no decaigui en els programadors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa