Tornaveu
La jota ebrenca arriba a la Universitat Catalana d’Estiu

Dissabte 22 d’agost a les 21h a la Plaça de la Vila de Prada de Conflent, músics de la banda musical La Ginesta de la població ebrenca Ginestar, amb d’altres de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) oferiran un concert dins el marc de la 47a Universitat Catalana d’Estiu en el qual s’interpretaran quatre jotes, entre d’altres composicions. La unió dels músics per a l’ocasió ha esdevingut en anomenar-se Banda FCSM & La Ginesta.

La jota ebrenca o tortosina és la manifestació cultural més popular i tradicional de les Terres de l’Ebre, no obstant, moltes vegades s’oblida aquesta variant de la Jota. Per aquest motiu la Banda FCSM & La Ginesta portarà aquestes sonoritats a Prada de Conflent.

El concert es dividirà en quatre parts que demostraran la versatilitat de la banda de música. A la primera part s’interpretarà un recull de pasdobles, a la segona s’interpretaran tres composicions contemporànies per a banda, concretament de Steven Reineke, Ted Huggens i Jacob de Haan.

Tot seguit la banda portarà al públic assistent a la 47a Universitat Catalana d’Estiu una mostra de la Jota ebrenca, també coneguda com a la Dansada, que ha estat el ball de plaça per excel·lència a les terres de l’Ebre, un ball alegre i provocatiu, que insinua però que en el qual la parella mai arriba tocar-se. Cada poble de les terres de l’Ebre té la seva jota, que esdevé un signe d’identitat propi, de manera que al concert s’interpretaran les jotes dels següents pobles: Garcia, Bot, Miravet i Ginestar.

Per últim, el concert acabarà amb una altra mostra de la música tradicional catalana, la sardana, que, entre d’altres, permetrà gaudir de dues de les composicions d’Enric Morera (La Santa Espina i la Sardana de les Monges), amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement.

Des de pasdobles clàssics, a composicions contemporànies per orquestra, passant per jotes ebrenques i sardanes, el dissabte 22 d’agost a les 21h la Banda FCSM & La Ginesta portarà a la Plaça de la Vila de Prada de Conflent un tastet representatiu del gran repertori que abasten les societats musicals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa