Tornaveu
La compositora i docent Maria Mendoza guanya el 5è concurs de composició Josep Maria Lleixà

Organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), Maria Mendoza ha guanyat el 5è concurs de composició per a banda simfònica ‘Josep Maria Lleixà Subirats’ amb A raïña lupa, una obra que segons el jurat “transpira sensibilitat musical i treballa el timbre i sonoritat de la Banda d’una manera depurada i eficaç”.

A raïña lupa s’estrenarà en el marc de la 17a edició del Festival de Bandes de Música Catalanes, en el concert que el proper 24 de juny de 2018 es realitzarà a L’Auditori de BCN, i serà interpretada i estrenada per l’Orquestra i Banda de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Maria Mendoza, nascuda a Oviedo el 1975, és pianista, compositora i docent al Conservatori de Música d’Ourense. És llicenciada en Belles Arts i Titulada Superior de Piano, Música de Cambra i Solfeig, Lectura i Improvisació i Transport. Pianista clàssica, acompanyant, teclista i col·laboradora en nombrosos grups de música moderna.

Compositora de sèries i curts-metratges d’animació, emesos i premiats en televisions de tot el mon. Compositora de música clàssica contemporània, interpretada a Espanya, França, Turquia i Itàlia, entre altres, i editada per “Dos Acordes”, Armonia Universal, Periferia Musica, Editions Robert Martin, Música Neo i la Conselleria de Cultura de Galicia. Ha estat premiada al “Galicia Folk Songs 2015” i al 1r Concurs de Composició Hélianthe. És membre de l’Associació Galega de Compositors. És autora de dos treballs discogràfics, Intro i Nova, editats per la discogràfica d’Ourense Arteficcion, que poden escolar-se en totes les plataformes digitals i ha estat nominada als premis Martín Codax i als MIN.

La seva obra per a Banda La Bella Durmiente, escrita al 2010, va esser estrenada per la Banda Municipal de Santiago i interpretada per diverses Bandes de Galícia. El passat 17 de març de 2018, fou inclosa en un concert històric Marcamos o compas, organitzat per la Conselleria de Cultura de Galicia i per la Federación Galega de Bandas de Música Populares. Aquest concert va estar integrat únicament per dones, essent la primera Banda Femenina de Galicia, dirigida i tocant obres per a Banda de dones compositores.

El jurat ha considerat que l’obra de Mendoza és una obra que enriquirà el repertori de les bandes federades, i que a més de ser fidel al programa del 5è concurs de composició per a banda simfònica Josep Maria Lleixà Subirats, l’obra compta amb “uns recursos melòdics i harmònics comprensibles pel públic des de la primera audició”. El jurat ha estat presidit per Antoni-Ernest Sebastià i Torrent, compositor i professor del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona, Joan C, Blanc i Anguera, compositor, professor de solfeig i trombó i tècnic de so i Martí Ferrer Bosch, director de coral, i compositor de música coral, és soci fundador de FICTA, una editorial de música i discogràfica catalana. Josep Parés i Estil·les, president de la FCSM, ha estat el secretari del jurat.

Podeu accedir a la web de la compositora, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa