Tornaveu
La Beat Band donarà el tret de sortida a la Festa Major dels Pallaresos amb ritmes de jazz i swing
L’agrupació Beat Band de l’associació Symphocat oferirà dimecres vinent el seu primer concert després dels mesos de confinament. Serà per donar inici a la Festa Major dels Pallaresos (el Tarragonès), al davant del Centre Jujol, just després del pregó que farà el president de l’Associació de Jubilats del municipi, Jaume Parés Puvill. Per adaptar-se a les mesures de seguretat, serà un concert en format reduït, una fórmula que des de la Federació Catalana de Societats Musicals creuen que ofereix a les bandes l’oportunitat d’actuar en nombroses activitats on les formacions grans no hi tenen cabuda.

La importància del format

La Beat Band, una agrupació d’una trentena de músics, actuarà en una versió reduïda de vuit músics. “Abans de començar a assajar ens hem dedicat a adaptar obres del nostre repertori, fet que ha suposat replanificar les partitures per tal que no quedi res penjat i la reducció de veus no afecti la sonoritat, sinó que ofereixi un nou de vista dels temes”, exposa Gerard Mena, coordinador de músics de la Beat Band. Així, el concert comptarà amb dos saxos, dos trompetes, un trombó, un clarinet, un percussionista i un baixista.

“El concert s’emmarca dins la línia estratègica de potenciar formacions de petit format, sense oblidar-nos de les grans formacions, però des de la Federació creiem que és positiu que les formacions s’obrin a la possibilitat d’oferir concerts en formacions de cambra, ja que les permet actuar en una gamma d’activitats que es produeixen arreu del país, on una formació de 30 o 50 membres no hi té cabuda, com ara un lliurament de premis, o un pregó de festa major, com és el cas dels Pallaresos, entre d’altres”, afirma Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). Es tracta d’una iniciativa que ofereix “moltes oportunitats de portar la música de cambra arreu del país”.

Les essències de la Beat Band

Superat el repte inicial d’adaptar les composicions que habitualment toquen trenta persones a l’escenari, Gerard Mena afirma que el concert, d’una hora prevista de durada, mantindrà el característic so jazzístic de la Beat Band, on aquesta sonoritat s’emparenta amb el swing i la bossa nova, tot i que la proposta musical del concert s’ampliarà amb composicions festives, molt conegudes, que potenciaran el caràcter festiu del concert.

D’aquesta manera el concert s’estructurarà en dues parts. Un primer bloc de jazz que garantirà que els peus del públic es moguin sols al compàs de la música amb cançons com Chicken de Pee Wee Ellis, When the saints (cançó tradicional), Sing, sing, sing de Louis Prima o Little brown jug de Joseph Eastburn. I un segon bloc amb cançons dels Blues Brothers (Soul Man o Everybody needs somebody) o un recorregut per Abba amb èxits com Mamma Mia o Dancing Queen.

L’acompanyament de la Federació

A més de la il·lusió per aquest primer concert després de molts mesos d’aturada, Mena destaca l’acompanyament rebut per part de la Federació: “Agraïm el suport que ens han donat a les bandes, no només des del punt de vista promocional, sinó amb la comunicació constant d’estudis sanitaris, l’elaboració del Protocol que ens permet tenir unes pautes de prevenció a seguir en assajos, desplaçaments, concerts, així com amb les relacions amb les autoritats”.

Des de la FCSM es vol reconèixer el compromís vers la cultura de l’Ajuntament dels Pallaresos en el context actual. El concert del dia 5 d’agost seguirà totes les mesures de seguretat, d’acord amb el Protocol de la FCSM, corroborat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ja que compleix totes les mesures del PROCICAT en l’àmbit d’arts escèniques. Seguint les regulacions, els seients seran reservats i els interessats s’hauran de posar en contacte amb l’Ajuntament dels Pallaresos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa