Tornaveu
La banda Unió Musical de Tarragona omplirà l’Aplec de música

Pasdobles i música simfònica dedicada a esdeveniments olímpics seran els protagonistes del repertori que la Banda Unió Musical de Tarragona oferirà dins la seva participació en l’Aplec Internacional d’enguany, concretament en la seva primera part, que se celebrarà a Manresa el dissabte 12 de maig.

Dividit en dues parts, l’Aplec Internacional omplirà els carrers de Manresa, dissabte 12 de maig, com un anunci de tot el que s’oferirà del 27 de juny al 8 de juny dins del ‘Smithsonian Folklife Festival, web enguany a convidat la cultura catalana.

Així doncs, abans de creuar l’oceà Atlàntic, Manresa acollirà la festa i diversitat dels diferents col·lectius de la cultura popular catalana i les societats musicals, o bandes de música, estaran representades amb la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT), que oferirà una cercavila que començarà a les 11h del matí i que acabarà a les 12h a la plaça de l’Ajuntament de Manresa. A la tarda (17h) s’oferirà un concert obert a tothom al Parc de l’Agulla.

Per a l’ocasió, la BUMT, amb la direcció d’Oscar Miguel Losada, ha escollit un repertori centrat en dos eixos centrats en l’estil musical dels pasdobles, composicions que representen les bandes, música més popular i de carrer, i les composicions simfòniques dedicades a diferents Jocs Olímpics. No debades, aquest estiu Tarragona serà la seu dels Jocs Mediterranis 2018. Així doncs, en una primera part es podrà escoltar el pasdoble Enrique López, composició del gallec Anton López, qui la va dedicar al 25è aniversari de la Unió Musical de Ponte Ledesma, i en especial al membre de l’entitat Enrique López; concretament la BUMT enguany celebra el quart de segle de la seva formació. També s’interpretarà el pasdoble Yakka, de Jose Rafael Pasqual Vilaplana, dedicat al municipi valencià de Yecla. Pel que fa a les composicions simfòniques, a més de la fàcilment identificable Carros de fuego, de Vangelis, s’interpretaran The Olympic Dream, composició de Bert Appermont d’alè olímpic i que reivindica els valors de l’esport, així com l’himne olímpic d’Albert Hammond One moment in time, popularitzat per Withney Houston als Jocs Olímpics de Seúl de 1988, i també s’interpretarà la fanfàrria The Olympics: a Centennial Celebration, que recorrerà les quatre obres més conegudes de la història dels Jocs Olímpics, entre elles, Bugler’s Dream, estrenada el 1964 i composta per Leo Arnaud que va esdevenir tema oficial dels Jocs Olímpics fins als jocs de 1984. Per acabar el concert, s’oferirà una versió per a banda d’El Cant dels ocells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa