Tornaveu
La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ret homenatge a la infantesa

És la 12a edició que és forma aquesta banda formada per alumnes dels conservatoris de Reus, Tarragona i Tortosa, que durà a terme tres concerts sota la direcció del prestigiós director José Rafael Pascual-Vilaplana, actual director artístic de la Banda Municipal de Música de Bilbao.

Els tres concerts, tots d’entrada gratuïta i inici a les 19h de la tarda, se celebraran dissabte 3 de setembre al Centre Cultural Infant Pere, de l’Hospitalet de l’Infant, l’endemà diumenge al Teatre Tarragona de Tarragona, i dilluns 5 de setembre al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La iniciativa, de la Diputació de Tarragona conjuntament amb els conservatoris de música de Tarragona, Reus i Tarragona, permet a alumnes dels tres centres, d’entre 13 i 20 anys, realitzar concerts professionals sota la direcció d’un director convidat de gran trajectòria.

Amb ells es forma la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, que es renova cada any amb els alumnes que superen les proves per a formar-hi part. A més, per a la preparació del concert els alumnes realitzen una estada de treball o stage amb el director convidat, enguany i durant l’última setmana d’agost els joves han conviscut a Sant Carles de la Ràpita assajant matí i tarda amb José Rafael Pascual-Vilaplana. “Estem molt content de la resposta dels alumnes en l’àmbit tècnic com personal, i el director durant l’stage ha estat molt satisfet”, exposa Jordi Masip coordinador de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona.

Tribut a la joventut de la mà d’un gran director

Per a la 12a edició dels concerts de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona es compta amb la direcció de Pascual-Vilaplana, director nascut el 1971, amb una formació que inicia amb l’estudi del bombardí i el piano a la Unió Musical del seu Muro natal (Alacant) i que el porta als conservatoris d’Alcoi de València, per tot segui estudiar direcció Holanda, a la Universitat del Nord de Texas (EUA) o Viena, entre d’altres ciutats. Ha dirigit bandes i orquestres professionals a Anglaterra, Argentina, Àustria, entre d’altres. Actualment imparteix classes de direcció a escoles d’arreu del món i és el director artístic de la Banda de Música Municipal de Bilbao.

Pascual-Vilaplana s’ha encarregat d’escollir un repertori de peces que recorden o homenatgen la infantesa amb peces clàssiques de banda com la Children’s March del mestre austrià-anglès Percy Grainger, de principis del segle XX, o la Chinese children’s songs Symphonic Invention, del mestre valencià Jesús Santandreu, entre d’altres.

Als 75 músics entre els tres conservatoris que conformaran la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona s’ha d’afegir un cor de 80 nens provinents dels cors de les escoles de música dels tres Conservatoris, els quals cantaran la Celtic Child, del mestre belga Bert Appermont, per a tancar el concert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa