Tornaveu
La Banda Municipal de Tortosa oferirà els grans èxits de Queen

La Banda Municipal de Tortosa abans ho havia fet amb la música del guitarrista i compositor Carlos Santana, l’any passat amb les cançons d’Ovidi Montllor (amb la col·laboració de la Unió Filharmònica d’Amposta, amb motiu dels vint anys de la seva mort). Ara s’enfronten amb un altre gran músic de la història recent de la música rock al cap de vint-i-cinc anys de la seva mort, el cantant Freddy Mercury. La nit del divendres 18 de novembre a les 22:30h al Teatre Auditori Felip Pedrell, de Tortosa, la banda oferirà el seu habitual concert de Santa Cecília, la considerada patrona de les bandes de música, i serà un tribut al grup Queen, acompanyada d’una formació de rock i el cor LaBinota, i d’entrada gratuïta.

Per al concert de tribut de Queen, Juanjo Grau, director de la banda, ha tingut davant seu dos reptes d’alçada: d’una banda, ser el responsable dels arranjaments per a orquestra simfònica que s’han realitzat dels grans èxits del grup de freddy Mercury com ara Bohemian Rhapsody, We will rock you o We are the champions, i, de l’altra, la recerca del cantant, els cors i la formació rock amb la qual s’establirà un diàleg amb els músics de la banda. “La tesitura de freddy Mercury era molt complexa, i amb una gran riquesa de matisos, hem trobat en la veu de Carlos de López la clau del concert”, explica Grau. Si hi ha directors de cinema o teatre que sense un actor o actriu no dirigeixen les seves obres, una cosa semblant ha passat amb el tortosí Carlos, actualment productor musical resident a Vinarós, cantant retirat que després de formar part de diverses orquestres, als anys 90 va assolir l’èxit a les radiofórmules amb el grup Dragon Rapide. Avís per a navegants: que no formi part del cànon establert dels grups emblemàtics dels anys 90, que tothom ha de conèixer, no vol dir que amb una consulta ràpida per Internet, es trobin diverses pàgines webs i cançons de Dragon Rapide a Youtube que evidencien els seguidors que el grup va tenir.

Tot seguit, Grau va contactar amb el guitarrista Pablo Díaz, qui va participar en el concert tribut a Carlos Santana, i el baixista Jorge Mendoza, els dos també del poble, així com el grup coral LaBinota, una escissió del grup Cor Jove Flumine, participant en la primera edició de l’Oh Happy Day, el programa musical de TV3, al qual els acompanyarà en el concert el seu teclista habitual, Manel Miró. “Ha estat un procés que va començar a principis d’any quan es va decidir dedicar el concert de Santa Cecília a Mercury, i a partir d’aquí tothom ha aportat el seu temps i dedicació, amb assajos per separat i, quan les agendes de tots els membres ho han permès, en conjunt”, exposa satisfet Grau, que espera que la iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Tortosa i la Banda Municipal de Tortosa, pogués tenir continuïtat i se’n programessin nous concerts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa