Tornaveu
La Banda Municipal de Música d’Alcanar, a les festes d’Agost

El 15 d’agost torna el tradicional concert de la Banda Municipal de Música d’Alcanar dins de les festes de la Mare de Déu d’Agost del municipi del Montsià. Sota la batuta del director Pascual Arnau, la formació interpretarà un programa eclèctic basat en les músiques populars d’aquí i del món, que inclou des de pasdobles de compositors valencians fins a la banda sonora de la pel·lícula d’animació Coco, passant per l’exitosa híbrid de la Quinta Sinfonía de Beethoven i el Mambo del japonès Akira Miyagawa.

El concert s’iniciarà amb el pasdoble Fira de Juliol (2016) del compositor d’Almansa (Albacete) Fernando Bonete; després continuarà amb la fantasia llatina El Camino Real (1985) del compositor nord-americà Alfred Reed, que evoca el recorregut de la via terrestre que unia les missions entre l’Alta i la Baixa Califòrnia. Seguidament, sonarà el poema simfònic The Legend of Flathead Lake (2002), de l’holandès Carl Wittrock, inspirat en la versió nord-americana de la llegenda del monstre Ness, conegut com el Nessie de Montana.

La segona part s’encetarà amb el pasdoble festiu La Banda 2014 (2014), del compositor valencià José Beteta i Martínez. Tot seguit vindran alguns temes de la banda sonora de Coco (2018), de Disney/Pixar, que celebra la tradició i cultura mexicanes, com Recuérdame, que va guanyar l’Óscar a millor cançó original. L’arranjament per a banda és d’Eduardo Moreno. El concert finalitzarà amb la Quinta Sinfonía – Mambo 5 (2013), l’exitosa proposta d’Akira Miyagawa. que va fusionar l’obra mestre de Beethoven i la música de mambo que va popularitzar el compositor cubà Pérez Prado a mitjans de 1950. En aquesta ocasió, s’interpretarà un arranjament per a banda de Rafa Vizcaíno.

El concert, gratuït i d’entrada lliure, serà a les 22.30 hores al recinte portuari de Les Cases d’Alcanar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa