Tornaveu
La banda FSCM & Unió Musical de Tarragona oferirà un concert a la Universitat Catalana d’Estiu

Música folklòrica, suites, peces de musicals, sardanes, himnes nacionals… El concert de la FCSM & Unió Musical de Tarragona, dissabte 17 d’agost (22:00h) al Gimnàs del Liceu Charles Renouvier de Prada, oferirà un repertori d’allò més eclèctic. Es renova, d’aquesta manera, la participació anual de la Federació Catalana de Societats Musicals a la Universitat Catalana d’Estiu.

Dirigida per Oscar Miguel Losada, l’actuació començarà amb la interpretació de dos moviments de la Second Suite de Charles Reed, inspirats en el tango argentí i els ritmes cubans. Canviant d’hemisferi però no de continent, West Side Story proposarà un viatge nostàlgic caps als Estats Units dels anys 50. Compost per Leonard Bernstein, el musical fou innovador en la barreja de la tradició musical europea i les noves músiques americanes del segle XX.

A continuació, el públic podrà gaudir del pasdoble Xàbia, creat per Salvador Salvà l’any 1976, i que des de llavors s’ha convertit en un clàssic de la tradició festera valenciana. Tancarà la primera part del programa Muixerangues al cel, estrenada el 6 de setembre de 2012 per a celebrar la inscripció de les Festes de la Mare de Déu de la Salut a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. En aquesta rapsòdia, Joan Carles Sempere hi va incloure totes les melodies i ritmes dels balls que hi participen.

Havent realitzat la cerimònia de lliurament dels records, es reprendrà el concert amb la interpretació de peces de l’imaginari musical català: el famós pasdoble Amparito Roca (Jaume Teixidor, 1925) i el mundialment conegut Cant dels ocells del mestre Pau Casals. Enmig d’aquestes dues obres icòniques, la banda interpretarà la sardana Vitralls trencats, composta pel tubista Antonio Luis Fernández en commemoració del 140è aniversari del naixement de Josep Maria Jujol i Gilabert.

Tres himnes patriòtics posaran el punt final a l’actuació: la sardana La Santa Espina, escrita per Àngel Guimerà i música per Enric Morera; el Cant de la Senyera, creada gràcies a la col·laboració de dos altres personatges il·lustres, com són el poeta Joan Maragall i el fundador de l’Orfeó Català Lluís Millet; i finalment “Els Segadors”, cant d’origen popular reconegut, des del 1993, com a himne nacional de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa