Tornaveu
La banda FCSM & Verge dels Prats de l’Aldea oferiran a l’UCE un concert per ‘streaming’
Després de la decisió, motivada per la prohibició per part de les autoritats franceses de fer ús dels espais públics de Prada de Conflent, la 52a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) s’ha dut a terme tota per mitjà d’Internet. Aquesta decisió ha afectat al concert de banda programat que finalment s’ha mantingut per mitjà de l’streaming en obert, tant per a alumnes matriculats a l’UCE com per a qualsevol persona, a través del web informatiu de l’UCE.

Així, a les 22h del dissabte 22 d’agost es podrà gaudir del concert realitzat en fals directe a la plaça de bous de l’Aldea amb la banda FCSM & Associació Musical Verge dels Prats de l’Aldea, que ofereix una primera part dedicada a compositors de les Terres de l’Ebre, amb composicions com el pasdoble l’Aluet de Tomàs Simón Plazas o la composició Montsià, de Carles Royo, que a través dels seus moviments descriu la riquesa del paisatge: des dels camps d’arròs, als afluents de l’Ebre. També hi haurà lloc per a la versió per a banda de La Santa Espina d’Enric Morera i d’Els Segadors, Himne Nacional de Catalunya. Com a comiat per a la figura d’Ennio Morricone, el concert ofereix una breu selecció de les bandes sonores del compositor italià, arranjades per Johan de Meij.

“El nostre compromís vers els Països Catalans i l’UCE és ferm i sòlid, i malgrat aquesta situació, estem molt satisfets d’haver trobat la manera de poder participar”, explica Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). “És un concert que em fa molta il·lusió perquè interpretem obres de compositors ebrencs que conec i admiro”, ha afegit Àlex Rodríguez, director de la banda Verge dels Prats de l’Aldea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa