Tornaveu
La banda de la FSCM participarà en la gran cita anual dels Balls de Gitanes

Cada cop és més freqüent que els col·lectius de cultura popular participin en esdeveniments d’altres expressions festives. Aquest cap de setmana en tindrem una nova demostració a Calella, durant la celebració de la Capital de Ball de Gitanes del Vallès, que enguany comptarà amb la participació destacada de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM). Segons l’Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès, s’espera la participació de 730 balladors al municipi maresmenc.

El programa d’activitats començarà dissabte 14 amb una cercavila (18:00h) des de l’Entrada al Museu de Turisme de Calella fins a la plaça de la Vila. Tot seguit, l’Orquestra La Catutxa amenitzarà una ballada de lluïment a la plaça de l’Ajuntament. El repertori de gitanes no clàssiques permetrà que el públic copsi l’evolució que ha fet el ball en les darreres dècades.

La festa prosseguirà diumenge 15 a la plaça de l’Església, lloc escollit per a iniciar la cercavila (10:00h) de les colles participants. Serà l’oportunitat per escoltar les peces de la Banda FCSM&Camarles, i de la formació local Toc de Gralla i el grup de batucada Udols de Foc de Calella. El recorregut finalitzarà a la plaça Lluís Gallart, on començarà l’acte central de la capitalitat (11:00h).

Acabats els parlaments de benvinguda institucional, es procedirà a la Lectura del manifest de Joan Serra, coreògraf especialitzat en gitanes mort el 2014. Seguint amb l’homenatge a Serra, una parella de cada colla participant dansarà el Ball d’Homenatge. Sense més prèmabuls, a continuació començarà la presentació dels personatges emblemàtiqcs de les gitanes -Avis, Diablots, Capità Cavall- i les esperades tandes de ballades. L’actuació acabarà amb una masurca i una sardana de germanor, i un galop final obert a tot el públic.

La Capital del Ball de Gitanes 2019 comptarà amb la participació de colles de Cerdanyola, Bigues, L’Ametlla del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Parets del Vallès, Polinyà, Ripollet, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa